Dans met Roelien

 

Roelien is een fantastische creatieve en hele lieve dansjuf, die echt oog heeft voor het kind. Ze is van de vrije en expressieve dans, wat natuurlijk fantastisch past bij De Kliederschuur.

 

Op de woensdag middag geeft Roelien lessenseries BMB kids en peuterdans in De Kliederschuur. Ook geven we samen workshops dansen in de verf (in schoolvakanties) en gaat Roelien ook trainingen geven. Hieronder stelt ze zich voor.

 

Voorstellen 

 

 

Mijn naam is Roelien Polinder en ik ben sinds 2005 zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf heet Dansvlinders, waarin ik werk als therapeut en als creatieve danscoach. Ik ben graag in de natuur en laat mij hierdoor inspireren. Voor mij is ALLES DANS!  

 

Het is mijn grote passie om mensen in contact met hun lichaam te brengen. Lichaamsbewust worden en in beweging brengen. Om mensen te laten ontdekken hoeveel plezier dit kan geven!  

 

Ik heb een enorme affiniteit met mensen waar het allemaal niet vanzelfsprekend is om te kunnen bewegen.  

 

Mijn lessen zijn creatief en speels. Humor speelt een belangrijke rol in mijn leven en in mijn werk. Geduld en invoelend vermogen, kunnen anticiperen op dat wat zich aandient, zijn absoluut mijn talenten.

 

Contact maken met de mensen, voelen wat wel of niet kan, maar ook de mensen met elkaar in contact brengen en samen laten genieten. Dansen biedt zoveel mogelijkheden voor iedereen.  

 

Peuterdans en BMB KIDS

 

 

Vanaf 2023 ga ik bij de Kliederschuur starten met 2 groepen. Er komt een blok van 5 lessen Peuterdans ( tot en met 4 jaar) en een groep BMB KIDS! Tot plm 12 jaar.

 

In 2019 was ik, na 10 jaar peuterdans gegeven te hebben, gestopt met peuterdans. Aangezien er veel vraag blijft voor deze manier van peuterdans, ga ik in 2023 een reeks van 5 lessen aanbieden bij de Kliederschuur.  Daarnaast start er ook een groep BMB KIDS! Dit is voor kinderen met een beperking.

 

Ik heb een enorme affiniteit met mensen waar het allemaal niet vanzelfsprekend is om te kunnen bewegen.  Hetzij mensen met autisme, Down of Dementie en/of lichamelijke beperking.  
Dansvlinders staat voor vrij bewegen en vrije expressie. Daarom werk ik met thema’s. bij de peuterdans en BMB KIDS!  
 
 
Al deze lessen zijn gebaseerd op thema’s passend bij de periode van het jaar. Ik neem bij iedere les materialen mee die de kinderen mogen bekijken en waar we tot slot mee gaan dansen. Deze materialen variëren van bloembolletjes, muziekinstrumenten tot organza doeken, eigengemaakte beweegkaarten etc… Spelenderwijs leren en ontdekken is wat Dansvlinders inhoudt.
 
 

Door te kijken, terwijl ik meedans, naar het kind/volwassene voel en zie ik waar zijn/haar kracht ligt of wat wel wat meer ontwikkeld zou mogen worden. Hier ga ik tijdens de lessenreeks spelenderwijs mee aan de slag. Zodat een verlegen, introvert kind wat meer op de voorgrond durft of een ‘druk’ kind wat meer naar binnen gericht durft en hier rust kan vinden.

 

Sinds 2013 geef ik wekelijks les aan groepen BMB, dit staat voor Bewegen met een Beperking, dit zijn mensen met autisme, Down en LVH. In de leeftijd van 20 tot 75 jaar. Met deze groepen treden we ook een paar keer jaar op in de omgeving van Steenwijk (Kopje Cultuur en in 2023 mogen we de openingsact verzorgen bij het Sportgala!)  

 

 

Dansvlinders heeft de prijs sportclub van het jaar 2022 gewonnen!

 

Dansvlinders Training

 

 

Mijn lessenverzameling van de afgelopen jaren worden op dit moment uitgewerkt als lesmateriaal voor trainingen.  De lesopbouw op basis van de kleurenklok zal o.a. hierin worden uitgelegd.  

 

In 2023 ga ik trainingen in de Kliederschuur aanbieden.  Tijdens deze trainingen deel ik mijn visie graag waarom bewegen,  met name vrije expressie zo belangrijk is.  Tijdens deze trainingen krijgen de deelnemers een syllabus mee waarin voorbeeld lessen staan en natuurlijk een certificaat.

 

De training is geschikt voor iedereen die werkt met mensen (kinderen/volwassenen) met of zonder beperking of dit wil gaan doen.  Ook is het mogelijk om je te laten trainen tot Dansvlinders docent. Dan kan je als freelancer werken voor Dansvlinders op bijvoorbeeld scholen of verzorgingshuizen of kinderdagverblijven, etc..

 

Mocht je hiervoor belangstelling hebben dan kan je of Monique of mij een berichtje doen en zullen we je op de hoogte houden wanneer de trainingen zullen plaatsvinden. De 1e training zal medio het voorjaar 2023 zijn.  

 

Dansen in de Verf

 

 

Monique en ik geven sinds een aantal jaren samen workshops Dansen in de Verf. Monique zorgt voor de materialen en ik bedenk de muziek en bewegingen. We starten met eerst ons zelf te beschilderen en daarna ons doek. Vervolgens gaan we het contact aan met andere kinderen en maken we met elkaar één groot prachtig kunstwerk!

 

Het plezier van mogen kliederen en creëren spat letterlijk en figuurlijk van het doek af! Het eindresultaat is altijd prachtig. Allemaal gekleurde en vrolijke koppies en alle kinderen krijgen hun eigen schilderij mee naar huis. De ouders krijgen een gekleurd kind mee.

 

Dementie en Dans

 

 

In 2016 ben ik gestart met workshops Dementie en Dan(s)… Dit is voor mensen met dementie en ook hier werk ik met materialen en neem ik muziek mee uit hun jonge jaren. Muziek is de langst bewaarde herinnering.  Door naar de muziek te luisteren en hier spelenderwijs op te gaan bewegen, wordt er genoten van dat moment.

 

Het is een feest om met deze doelgroep te dansen. Voor mij ziet het er uit alsof ze even uit hun cocon komen en de vlinder worden. Ook samen met hun geliefden dansen maakt het een liefdevol en heel bijzonder en fijn samenzijn.  

 

Deze workshops kunnen op locaties gegeven worden of bij de Kliederschuur. Bij interesse kan je contact opnemen met Monique of met mij.  

 

In de agenda van de Kliederschuur kun je zien wanneer er een dansworkshop, lessenserie dans of training Dansvlinders is en vervolgens kun je een plekje reserveren in de online agenda van de Kliederschuur. 

 

 

Fotoboek Dansen in de Verf