Inspiratie Pagina Thema Kunst

 

Op Facebook delen we veel creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Wat natuurlijk op Facebook erg lastig terug te vinden is. Daarom ben ik hier op de website bezig met het clusteren van al deze creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Deze pagina ben ik nog aan het aanvullen.

 

Ballonnen Spel 

 

 

Set van 20 thema ballonnen met linen voor ballonnen spel in een mooi organza opbergzakje. Met gekleurde ballonnen voor het thema Kunst. En met helium tank voor 20 ballonnen.

 

 

Vakjes Kleuren als Piet Mondriaan 

 

 

Cirkels maken als Wasilly Kandinsky 

 

 

De Wassily Kandinsky opdracht was hier favoriet. Een heerlijke ontspannen opdracht. Laat het kunstwerk Circles van Wassily Kandinsky zien. Verdeel een papier in 6 vlakken.

Begin met een stip in het midden en maak er steeds een cirkel omheen. Kleur tot slot het vakje helemaal in. Wij hebben aquarelpapier en aquarelverf gebruikt. Maar het kan natuurlijk ook met verf, krijt, stift of potlood. Een rustig muziekje op de achtergrond en je hebt een heerlijk zen momentje.

Bekijk hier alle Ontspannende Creatieve Activiteiten van De Kliederschuur: https://www.dekliederschuur.nl/inspireren/creatieve-activiteiten-1/ontspannende-creatieve-activiteiten

 

Zonnenbloemen schilderen als Vincent van Gogh

 

 

Stempelen als Paul Klee

 

 

Spetten als Jackson Pollock

 

 

Verven als Michelangelo

 

 

Plak met tape een groot vel papier onder een lage tafel. Leg eventueel iets zachts (wat vies mag worden) neer om op te liggen. En maak dan zo een mooi kunstwerk met stiften of verf. Zie in de link hieronder een filmpje van Roos en Kees. 

 

 

Knikkerkunst

 

 

Bloemenkunst

 

 

- CREATIEVE OPDRACHT WEEK 6 - VERVEN EN OF STEMPELEN MET BLOEMEN -
Zoek buiten wat verschillende bloemen, of juist allemaal dezelfde. Doe wat verschillende kleuren verf op bordjes. Dip de bloemen in de verf en maak zo een mooi kunstwerk. Je kunt eventueel nog wat kleine bloemblaadjes in de natte verf leggen en het zo laten opdrogen.

 

 

Draaikunst

 

 

Stipkunst

 

 

Verenkunst

 

 

- PINKSTERDUIF -
Misschien heb je thuis al wat verzamelde duiven veren liggen. Of je maakt een wandeling en zoekt er een paar. Dip de veer in de verf en maak zo een mooi kunstwerk.
Fijne Pinksteren allemaal.

 

Kunstwerk van Kosteloos Materiaal

 

 

- GROEPSWERKSTUK -
Je kunt zoals op de foto's een groot groepskunstwerk maken op canvas of een houten plaat. Maar een individueel kunstwerkje op een klein plankje of stuk karton is ook heel leuk.
Aan het grote groepskunstwerk hebben meerdere groepjes gewerkt. Eerst hebben we alle materialen opgeplakt. Dit hebben we met gewone lijm gedaan, omdat we een paar dagen later pas verder gingen. Maar het kan ook met het lijmpistool, dan kun je gelijk verder. Later hebben we het kunstwerk geschilderd. En hij heeft nu een mooi plekje in de Kliederschuur.

 

 

Cirkel Kunst

 

 

Roos wou toch liever samen één groot kunstwerk maken. Is ook erg leuk om samen een groot groepskunstwerk te maken. Dus ga samen op zoek naar allemaal ronde vormen. Je kunt er mee stempelen of mooie afdrukken mee maken. En maak zo samen mooie Cirkelkunst.

 

Magneet Kunst

 

 

Toverkunst

 

Schietkunst

 

 

Super om buiten te doen met dit mooie weer! Vul eens je waterpistolen met verdunde verf (plakkaatverf en water). Hang buiten een stevig papier of doek op. En maak er een tof kunstwerk van!

 

 

- VERF SCHIETEN MET HET WATERPISTOOL -
Verdun wat verf met water, roer dit goed. Vul hiermee je waterpistool, eventueel met een trechtertje. Zet of hang buiten iets neer waar je op kunt schieten. En maak zo een prachtig kunstwerk.

We deden dit eerst met van die kleine waterpistooltjes. Maar zeker met een grote groep blijf je ze bijvullen. Daarom zijn we over gegaan op grotere waterpistolen. Te zien in het filmpje in de link hieronder:
https://fb.watch/ezkxYB-dQB/

Bekijk hier alle Creatieve Zomerse Activiteiten van De Kliederschuur: https://www.dekliederschuur.nl/inspireren/seizoenen-en-feestdagen/creatieve-zomer-activiteiten

 

Bakkunst

 

- TEKENING BAKKEN -
Wist je dat je je tekening kunt bakken? Meng 1 kop bloem met 1 kop zout en 1 kop water en voeg er een eetlepel baking soda aan toe. Ik wou het mengsel graag in flesjes doen en heb het daarom nog iets dunner gemaakt.

Doe je het in bakjes om vervolgens te verven met een kwast, dan zou ik het niet dunner maken. Dan voeg je aan ieder bakje of flesje een paar druppels voedingskleurstof toe en schudden of roeren maar.

Maak op een papieren bordje een mooi kunstwerk. We hebben wat geëxperimenteerd met de temperaturen en tijd. Want met 15 minuten op 250 graden werden mij de bordjes te bruin. Ik denk dat zo'n, 10 minuten op 220 graden beter is. Er zit ook nog wat verschil in de hoeveelheid verf die op een bordje zit. Bij weinig verf kan kan hij wat korter er in, bij veel verf wat langer.

De kunstwerken komen heel mooi bol uit de oven, af en toe zakte er één wat in. Dan deed ik 'm gewoon nog even in de oven. Heb je een oven waar je goed in kan kijken, dan kun je er ook voor blijven staan en kijken wat er gebeurt.

Je moet het wel goed in de gaten houden. Zakt de tekening in, dan heb je hem er tekort in gehad. Maar laat de tekeningen zeker niet verbranden!!!

Na aanleiding van dit bericht kreeg ik heel veel vraag naar de knijpflesjes. De knijpflesjes die ik had gebruikt waren verf flesjes die ik goed had schoongemaakt.
Omdat je er nog veel meer toffe dingen doen als Puffy Paint, Puffy Sidewalk Paint, Color Powder Fight en gekleurde pannenkoeken mix heb ik de flesjes opgezocht en staan ze nu in de webshop.

Set van 6 flesjes: https://www.dekliederschuur.nl/product/5917219/set-van-6-knijpflessen

 

Kunst op je Broodje

 

 

Maak ik eens een tof kunstwerkje op je broodje. Verdeel wat (room)boter in bakjes. Voeg er een drupje voedingskleurstof aan toe. Roer dit goed door elkaar. En schilder dan een mooi kunstwerk op je broodje. Even roosteren in de oven en smullen maar!