Tweedaagse Kliederatelier

Nieuwe Datum: 26 en 27 Mei

 

 

Tijdens de Kliederatelier Tweedaagse komt de training Kliederatelier voor Professionals in twee dagen aan bod. Hierna kun je natuurlijk met het Basis Pakket en het Kliederboek aan de gang. En houden we met elkaar contact in een besloten Facebookgroep.

 

Tijdens deze Tweedaagse gaan we je inspireren, want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we je laten zien en ervaren.

 

 

De training wordt gegeven door Mirna, Anneke, Sannemarijn en Monique. Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur. Anneke en Sannemarijn hebben ervaring met de visie van Regio Emilia, Emmi Pikler en hebben o.a gewerkt met open eind materiaal, de uitdagende leeromgeving en sensopatisch spel in de kinderopvang. En Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan. Samen vormen we Team Klieder Atelier. In onderstaande link lees je meer over het team Kliederatelier.

 

 

De volgende vier onderwerpen komen aan bod:

1. De Meerwaarde van Sensopatisch Spel.
2. Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van Uitdagende Materialen uit de 'Echte Wereld'.
3. Werken vanuit Seizoenen en Thema's.
4. Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier.

 

 

Je zou eventueel nog bij de vijfde bijeenkomst Sensopatisch Spel Inzetten bij Zorgleerlingen op woensdag 17 juni 2023 aan kunnen sluiten. De kosten hiervoor zijn €99,99.

 

We beginnen vrijdag om 10 uur 's morgens. Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers beginnen we met het onderwerp 'De Meerwaarde van Sensopatisch Spel'. Na de lunch en een buitenactiviteit gaan we verder met het onderwerp 'Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van Uitdagende Materialen uit de 'Echte Wereld'. Rond 4 uur sluiten we de dag af met een gezellige high tea.

 

 

Zaterdag beginnen wederom om 10 uur 's morgens. Na een korte nabespreking van de eerste dag onder het genot van een kopje koffie of thee beginnen we met het onderwerp 'Werken vanuit Seizoenen en Thema's'. Na de lunch en een buitenactiviteit gaan we verder met het onderwerp 'Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier'. Rond 4 uur sluiten we de tweedaagse af met een drankje en wat lekkers. 

 

 

Je krijgt het Kliederboek en een Basispakket op maat mee naar huis. In het Kliederboek kun je alles nog eens rustig terug lezen. En staan opdrachten waarmee je aan de slag kunt. Het basispakket is afgestemd op de kinderen waarmee je werkt. Zo heb je een ruim aanbod van activiteiten bij de hand, waar je gelijk mee aan de slag kunt. En in de besloten Facebookgroep kunnen we elkaar op de hoogte houden van onze ervaringen, ontdekkingen en vragen.

 

 

De kosten zijn 499,99 per persoon inclusief een basis pakket van €100,00. De training is geldig voor 1 persoon. En je krijgt aan het eind een heus Kliederatelier Certificaat mee naar huis.

 

 

TIP: Kom je van over ver? Reserveer dan op tijd, zodat je op zoek kunt naar een leuke overnachting hier in de buurt. 

 

In de Agenda van De Kliederschuur kun je een plekje voor de tweedaagse reserveren. Als dat gelukt is mag je in de Webshop van De Kliederschuur een ticket bestellen voor de Tweedaagse.  Ik mail je na de bestelling nog wat meer informatie en een opdracht voorafgaand aan de training. Zodat we de training nog beter kunnen afstemmen op ieders behoeften.

 

 

Dan nog even de verschillen tussen de 'gewone' training Kliederatelier en de Tweedaagse Kliederatelier. Zodat je voor jezelf een goede afweging kunt maken:

 

- De Tweedaagse Kliederatelier is goedkoper dan de 'gewone' training Kliederatelier.
- Bij de Tweedaagse zit een goedkoper en kleiner basis pakket.
- De Tweedaagse is ontzettend intensief. Je krijgt enorm veel informatie en indrukken in een weekend.
- Tijdens de 'gewone' training Kliederatelier heb je een maand om met een onderwerp aan de gang te gaan, voordat we door gaan naar het volgende onderwerp.
- Tijdens de 'gewone' training Kliederatelier kunnen we je langer en beter begeleiden.
- Bij de 'gewone' training Kliederatelier kun je kiezen voor de aansluitende extra optie Zorgleerlingen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Dorine Cleve
een maand geleden

Hallo
Een vraagje: wordt de 2-daagse ook georganiseerd tijdens de zomermaanden? Augustus of september eventueel. De datums maand mei lukken helaas niet voor mij. Op 24 juni volg ik al een cursus dus ook moeilijk. Gaat de cursus 23 - 24 juni zeker door? Eventueel overweeg ik om mijn cursus van 24/6 te annuleren maar wacht graag eerst op een antwoordje. Indien er een tweedaagse komt in augustus bvb. dan schrijf ik me daar zeker voor in. Ik hoor het graag. Dorine

Ann Swinnen
6 maanden geleden

Beste,

Deze trainingen lijken me super leuk om te doen met collega's van onze school. We zijn leerkrachten die werken met leerlingen met mentale en fysieke beperkingen.
Ik zag dat er een tweedaagse is geweest. Zou u mij hierover kunnen mailen indien dit terug plaats zou vinden?
Vraagje: Geven jullie ook de tweedaagse trainingen op scholen?
Dankjewel!
Ann Swinnen
(BuSo Sint Elisabeth Wijchmaal Peer, Vlinderklassen)

Elly Van As
7 maanden geleden

Met intresse heb ik de sit van de kliederschuur bekeken. En misschien intresse in de twee daagse cursus. Hebben jullie enig idee wanneer de volgende twee daagse cursus gegeven zal worsen. Mvg Elly Van As

Laura huting
8 maanden geleden

Dag,
Waar is het kliederatelier gevestigd?
Groet,
Laura huting

Monique Plat
8 maanden geleden

Hallo Laura,
In Nijensleek vlakbij Steenwijk.
Hoofdweg 138.
Groetjes Monique

Monique plat
6 maanden geleden

We geven het Kliederatelier hier in De Kliederschuur in Nijensleek. Groetjes Monique