Tweedaagse Kliederatelier

 

Nieuwe Datums: 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 November 2024 & Vrijdag 7 en zaterdag 8 Maart 2025.

 

 

 

 

Tijdens de Kliederatelier Tweedaagse komt de training Kliederatelier voor Professionals in twee dagen aan bod. Hierna kun je natuurlijk met het Basis Pakket en het Kliederboek aan de gang. En houden we met elkaar contact in een besloten Facebookgroep.

 

Tijdens deze Tweedaagse gaan we je inspireren, want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we je laten zien en ervaren.

 

 

De training wordt gegeven door Mirna, Anneke, Sannemarijn en Monique. Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur. Anneke en Sannemarijn hebben ervaring met de visie van Regio Emilia, Emmi Pikler en hebben o.a gewerkt met open eind materiaal, de uitdagende leeromgeving en sensopatisch spel in de kinderopvang. En Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan. Samen vormen we Team Klieder Atelier. In onderstaande link lees je meer over het team Kliederatelier.

 

 

De volgende vier onderwerpen komen aan bod:

1. De Meerwaarde van Sensopatisch Spel.
2. Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van Uitdagende Materialen uit de 'Echte Wereld'.
3. Werken vanuit Seizoenen en Thema's.
4. Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier.

 

 

Je zou eventueel nog bij de vijfde bijeenkomst Sensopatisch Spel Inzetten bij Zorgleerlingen kunnen aansuiten. De kosten hiervoor zijn €99,95 i.p.v. €174,95.

 

We beginnen vrijdag om 10 uur 's morgens. Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers beginnen we met het onderwerp 'De Meerwaarde van Sensopatisch Spel'. Na de lunch en een buitenactiviteit gaan we verder met het onderwerp 'Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van Uitdagende Materialen uit de 'Echte Wereld'. Rond 4 uur sluiten we de dag af met een gezellige high tea.

 

 

Zaterdag beginnen wederom om 10 uur 's morgens. Na een korte nabespreking van de eerste dag onder het genot van een kopje koffie of thee beginnen we met het onderwerp 'Werken vanuit Seizoenen en Thema's'. Na de lunch en een buitenactiviteit gaan we verder met het onderwerp 'Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier'. Rond 4 uur sluiten we de tweedaagse af met een drankje en wat lekkers. 

 

 

Je krijgt het Kliederboek en een Basispakket op maat mee naar huis. In het Kliederboek kun je alles nog eens rustig terug lezen. En staan opdrachten waarmee je aan de slag kunt. Het basispakket is afgestemd op de kinderen waarmee je werkt. Zo heb je een ruim aanbod van activiteiten bij de hand, waar je gelijk mee aan de slag kunt. En in de besloten Facebookgroep kunnen we elkaar op de hoogte houden van onze ervaringen, ontdekkingen en vragen.

 

 

De kosten zijn €699,95 (inclusief btw!) per persoon inclusief een basis pakket van €100,00. De training is geldig voor 1 persoon. En je krijgt aan het eind een heus Kliederatelier Certificaat mee naar huis.

 

 

TIP: Kom je van over ver? Reserveer dan op tijd, zodat je op zoek kunt naar een leuke overnachting hier in de buurt. 

 

In de Agenda van De Kliederschuur kun je een plekje voor de tweedaagse reserveren. Als dat gelukt is mag je in de Webshop van De Kliederschuur een ticket bestellen voor de Tweedaagse.  Ik mail je na de bestelling nog wat meer informatie en een opdracht voorafgaand aan de training. Zodat we de training nog beter kunnen afstemmen op ieders behoeften.

 

 

Dan nog even de verschillen tussen de 'gewone' training Kliederatelier en de Tweedaagse Kliederatelier. Zodat je voor jezelf een goede afweging kunt maken:

 

- De Tweedaagse Kliederatelier is goedkoper dan de 'gewone' training Kliederatelier.
- Bij de Tweedaagse zit een goedkoper en kleiner basis pakket.
- De Tweedaagse is ontzettend intensief. Je krijgt enorm veel informatie en indrukken in een weekend.
- Tijdens de 'gewone' training Kliederatelier heb je een maand om met een onderwerp aan de gang te gaan, voordat we door gaan naar het volgende onderwerp.
- Tijdens de 'gewone' training Kliederatelier kunnen we je langer en beter begeleiden.
- Bij de 'gewone' training Kliederatelier kun je kiezen voor de aansluitende extra optie Zorgleerlingen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia van de Velde
8 maanden geleden

Hallo,
Ik volg jullie al een tijdje en kwam erachter dat jullie ook trainingen verzorgen voor professionals .
Zouden jullie mij wat meer informatie kunnen geven over de tweedaagse of losse training? Ik ben vooral benieuwd of jullie die training in 2024 ook weer aanbieden?

Met vriendelijke groet

Patricia van de Velde