Houten Sensopatisch Spel Materiaal

 

Sensopatische materialen zijn materialen die je kunt gebruiken bij het Sensopatisch Spelen. Je neemt bijvoorbeeld een houten bak, vult deze met een product als rijst, mais, bonen of bloem. Nadat het product is bekeken en er aan gevoeld en geroken is kun je er materialen bij leggen om het spel te verdiepen. In het begin zijn dit vaak bakjes en schepjes. Vullen en weer leeg kiepen is in het begin heel erg favoriet.

 

 

Naarmate ze wat ouder worden is het leuk om steeds nieuwe uitdagende en ook thema gebonden materialen toe te voegen. Leg er niet gelijk teveel materialen bij of in. Je kunt beter steeds wat toevoegen om het spel te verdiepen. En haal ook gerust weer iets weg, waar niet mee gespeeld wordt. Lees hieronder nog meer tips over Sensopatisch Spel.

 

 

Het is niet zo dat ik geen plastic materiaal in de Kliederschuur gebruik maar natuurlijke en houten materialen hebben zeker mijn voorkeur. Ze stralen vaak rust uit. Hout is wel vaak wat duurder. En soms is plastic gewoon net even praktischer.

 

Hout is dan ook een mooie basis waar je wat kleur aan toe kunt voegen. Zo is het ook bij mij in de Kliederschuur. De basis, de ruimte is van hout. Er staan vrolijke gekleurde meubels in de schuur. Maar heel veel materialen en opberg mandjes zijn weer van natuurlijke materialen. Het is niet te druk, het is in balans.

 

 

Hieronder kun je ter inspiratie vele houten materialen bekijken die we vaak gebruiken. En via de link hieronder kun je zien welke houten materialen er momenteel te koop zijn.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe houten sensopatisch Spel materialen hebben ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.