Creatieve Oud & Nieuw Activiteiten

 

In De Kliederschuur volgen we de Seizoenen en Feestdagen. We doen dan veel creatieve activiteiten die bij het Seizoen of de Feestdag passen. Ik deel hier veel van op o.a. Facebook, maar daar zijn de activiteiten lastig terug terug te vinden. Daarom vind je hier al onze Creatieve Oud & Nieuw Activiteiten.

 

 

Op Facebook delen we veel creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Wat natuurlijk op Facebook erg lastig terug te vinden is. Daarom ben ik hier op de website bezig met het clusteren van al deze creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Deze pagina ben ik nog aan het aanvullen.

Glow in the Dark Fles

 

 

Nog een leuke activiteit voor de jongsten voor vandaag of vanavond. Want dat wat je de grotere aanbiedt in bijvoorbeeld een sensorische bak kun je vaak wel aanbieden aan de jongsten (die alles nog in de mond stoppen) in een buisje, flesje of zakje.

 

Zo kun je een paar glow sticks knakken en in een fles doen. Ik lijm de dop altijd goed dicht met het lijmpistool. Maar omdat de glow sticks na een tijdje uitgewerkt zijn kun je er voor kiezen dit nu niet te doen, zodat je ze kunt vervangen.

 

Wel onder goed toezicht uiteraard. Zie onderstaande links voor meer foto's.

 

 

Ballonnen Spel 

 

 

Set van 20 thema ballonnen met linen voor ballonnen spel in een mooi organza opbergzakje. Met Gouden Ballonnen voor Kerst en Oud en nieuw. En met helium tank voor 20 ballonnen.

 

Vuurwerk Stempelen 

 

 

Vuurwerk stempelen met wc rollen is ook heel erg leuk!! Knip inkepingen in de wc rol en druk deze plat. Je kunt meerdere maken die verschillend zijn, langer en breder. En je kunt de natuurlijk meerdere kleuren gebruiken.

 

Vuurwerk Maken met de Spinner 

 

 

Heb je thuis nog een oude spinner liggen? Leg hem op een papier, met daaronder wat kranten en doe er wat (verdunde) verf op en draai hem dan hard rond. Zie de link hieronder voor een filmpje.

 

 

Vuurwerk Maken met Stokjes

 

We hebben zelf 'vuurwerk' gemaakt van springende stokjes! Je moet er echt even een handigheidje in krijgen, dan gaat het goed. Je kunt de stokjes van tevoren kleuren of schilderen. Je kunt ze geloof ik zelfs gekleurd kopen.

 

Wij hadden alleen deze stokjes. Er zijn ook grotere stokjes of spatels die flexibeler zijn. Die springen onder het bouwen wat minder snel. Dat gebeurde ons een paar keer voordat we klaar waren. Wat er wel voor zorgde dat we goed gingen samenwerken!

 

Onder het leggen van de stokjes moet je ze ook goed beet houden. Dan voel je het wel als er één gaat springen en kun je voorkomen dat alles gaat springen. Je kunt deze activiteit daarom ook goed inzetten als samenwerkingsopdracht.

 

 

Vuurpijl Toveren met Keukenpapier 

 

 

Vouw een stuk keukenpapier doormidden. Knip hem eventueel op de goede maat, zodat hij goed in je bakje met water past. Maak een simpele tekening op de voorkant. We hebben dit keer een vuurpijl gemaakt.

 

Dan vouw je hem open en zie je dat hij wat doorgedrukt is. Deze vorm kun je dan mooi inkleuren. Niet te hard drukken, want dan krijg je gaatjes. Vouw hem weer dicht en leg het papier dan voorzichtig in het water, met de simpele vorm naar boven.

 

Het kan met gewone stiften. Dan verdwijnt de tekening wel snel en verkleurt het water. Dat is met permanente markers niet het geval. Dan zou je de tekening nog weer uit het water kunnen halen en laten drogen.

 

 

Proefje Vuurwerk Maken

 

 

We hebben een nieuw experiment ontdekt, namelijk Vuurwerk! Je kunt dit experiment doen met de materialen die al in het experimenteerpakket zitten. Je moet een beetje olie in de fles laten na het Lavalamp experiment. En dan ben je nog een bakje en iets om te roeren nodig.

 

Vul de vaas voor 2/3 met water. Doe een beetje olie in het bakje. Voeg druppeltjes voedingskleurstof toe. Roer dit even kort. En voeg dit dan langzaam toe aan het water. En kijk maar eens hoe de kleurtjes naar beneden schieten.

 

 

Nieuwjaarswensen

 

 

Glow in The Dark Dans Poppetje 

 

 

We gebruiken 16 stokjes voor een poppetje: 3 voor het hoofd, 5 voor de armen, 2 voor de buik en 2 x 3 voor de benen. Haal de stokjes uit de koker en breek ze voorzichtig, zodat ze licht gaan geven. Maak ze aan elkaar met de losse stukjes die er bij zitten. Doe om deze verbinding stukjes wat extra plakband. En maaake dan allemaal aan elkaar vast met plakband.

 

Met het dikke doorzichtige tape plakten we het vast op 't lichaam. Licht uit en dansen maar! In onderstaande link zie je een filmpje.

 

 

Glazen Versieren

 

Met Oud en Nieuw hebben we deze mooie champagne glazen versierd. 

 

 

We hebben ze beschilderd met glasverf van de action. Ze kunnen dan niet in de vaatwasser, nou ja, dan kun je opnieuw beginnen...

 

 

Rond Oud en Nieuw waren de kringloopwinkels dicht en hebben wij online een oproepje gedaan. 

 

 

Wie heeft er nog oude champagne glazen staan waar hij niets meer mee doet? 

 

 

En hebben we veel mooie champagne glazen gekregen. Maar ze staan ook regelmatig bij de kringloop.

 

 

Aftelklok

 

 

Het is 1 uur geweest en we zijn begonnen met aftellen. Het is erg leuk om samen deze aftelklok te maken, spelen met de confetti en om zo samen af te tellen naar het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling allemaal!

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Creatief Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Uniek Creatief Pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over de abonnementen van De Kliederschuur.

 

 

En wist je dat we ook individuele en team informatie avonden en trainingen geven, zowel op locatie als hier in De Kliederschuur. In onderstaande link lees je meer over de verschillende trainingen.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe creatieve activiteiten passend bij deze frestdag hebben gedaan ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.