Het Herfstfeest

 

Hieronder een Filmpje van het Herfstfeest 2023. Het volgende Herfstfeest is weer op de zaterdag voor de Herfstvakantie.

 

 

Na het succes van het Zomerfeest. Zijn we alweer begonnen met de voorbereidingen van het Herfstfeest op zaterdag 21 oktober. Dit keer heb ik er hulp bij van Conny Schiere, een kei in organiseren, plannen en aankleden!

 

Vier keer per jaar organiseren we een Seizoensfeest bij De Kliederschuur. Deze dagen kun je zien als open dag en je bent dan welkom om een kijkje te nemen bij De Kliederschuur. Je gaat in ieder geval naar huis met heel veel inspiratie voor het aankomende seizoen!

 

We houden het Herfstfeest overzichtelijk. Zodat bij slecht weer ook iedereen in de schuur en onder de tenten past. Daarom gaan we werken met twee tijdslots en per tijdslot zijn er slechts 50 kaartjes te koop. De tijdslots zijn van 13:00 - 15:00 en 15:00 - 17:00.

 

 

Kinderen vanaf 2 jaar krijgen een armbandje. Een kaartje voor een kind (vanaf 2 jaar) kost €15,00. Waarmee je activiteiten en workshops t.w.v. €50,00 kunt doen. 

 

Wil je gewoon inspiratie komen opdoen? Dat kan! Een kaartje voor volwassenen kost 5 euro,. MAAR je kunt deze 5 euro DEZE DAG gelijk omzetten naar shoptegoed in het winkelhoekje van De Kliederschuur.

 

Wat kun je allemaal doen met een kaartje?

 

Inspiratie voor de Herfst 

 

 

Naast een leuke middag vol leuke activiteiten gaan we je enorm inspireren voor het komende seizoen. In en om De Kliederschuur zie je tal voor voorbeelden wat je qua aankleding, sensorische activiteiten, loose parts / herfstschatten uit de natuur en proces gerichte activiteiten kunt doen in het seizoen Herfst. Kun je niet wachten, neem dan alvast een kijkje op de inspiratie pagina sensorische en creatieve Herfst activiteiten van De Kliederschuur.

 

Belevingsgericht aan de Slag

 

 

Ook het belevingshuus en belevingsgericht aan de slag zijn weer aanwezig om je volop te inspireren voor de herfst. Dit gaan ze doen met een beleeftheater en met wederom een mooie ingerichte tafel. 

 

Een Herfstkroon Maken

 

 

Knutsel samen een mooie kroon. Plak er dubbelzijdig tape op. Maak dan een fijne herfstwandeling en plak de gevonden herfstschatten gelijk op de kroon.

 

Messy Play Thema Herfst

 

 

Onder een grote tent zetten we verschillende kliederbakken, kliederactiviteiten, het buitenkeukentje en natuurlijk het blotevoetenpad klaar. Allemaal in het Thema Herfst.

 

Proces gerichte Herfst activiteiten 

 

Beleeftheater Op Een Grote Paddenstoel

 

 

Ook Suus van het Belevingshuus is weer aanwezig tijdens het Herfstfeest. Dit keer met het beleeftheater: Op en grote paddenstoel. Een NIEUW beleeftheater van het Belevingshuus! Ervaar & beleef de HERFST! 

 

 

Het beleeftheater is in de grote tent en start om 13:30, 14:30 & 15:30 uur.

 

Muziek op Schoot of Muziekkriebels Thema Herfst 

 

 

Ook Marleen is weer aanwezig op het Herfstfeest. Ze geeft workshops Muziek op Schoot en Muzziekkriebels. De workshop duurt een half uur en is in de Messy Play ruimte.

 

Kom samen met je (klein)kind Herfst liedjes zingen, muziek maken, beleven, spelen en bewegen op muziek.

 

Muziek op Schoot (0-3 jaar) 13:00 & 15:00
Muziekkriebels (vanaf 4 jaar) 14:00 & 16:00

Sensorische Herfst Fles Maken

 

 

De grote Atelier tafel staat vol met mooie materialen waaruit je kunt kiezen. Je mag een 'droge' fles maken als 'zoek' of 'schud' fles. Of een met vloeistof waarin jouw uitgekozen materialen rustig heen en weer gaan. 

 

Kirsten & Karlien gaan je helpen bij deze workshop. Ze lijmen de dop stevig voor je vast het het lijmpistool. Deze workshop is doorlopend. Er is steeds pek voor 6 kinderen. Zodra er een plekje vrij is kun je aanschuiven. 

 

Alle kinderen met een bandje om mogen een sensorische fles maken. Wil je dit als volwassene ook doen of wil je graag een tweede fles maken. Dat kan, dit kost dan €5,00 per fles. Volwassenen zouden dan hun shoptegoed van €5,00 ook hier kunnen inzetten. 

 

Wat is er nog meer te doen tijdens het Herfsfeest?

 

Deze onderstaande activiteiten vallen dus niet onder het ticket!

Beauty Bar

 

 

Ook Conny en Leen van de Beauty Bar zijn weer aanwezig tijdens het Herfstfeest. Met stijlvolle glitters en feestelijke vlechten willen we grote en kleine meiden en jongens laten shinen en sparkelen!

 

 

 

Op het Herfstfeest zullen we werken met kleuren die passen bij dit seizoen en we verzekeren iedereen een hele grote glimlach als ze bij ons de BeautyBar uitkomen!

 

 

Glitter Schmink: €3
1 op/in vlecht met gekleurd haar: €7

 

 

In de rij staan hoeft niet! Je kunt je inschrijven voor een tijdstip en dan zitten we klaar voor je! Betalen kan contant of met QR code. Time to sparkle Glittergroetjes van Leen en Conny.

 

 

Young Living

 

 

Ook Inge van Dongen van Young Living is weer aanwezig tijdens het Herfstfeest. Bij haar camper kun je van 13:00 tot 17:00 uur scented slime en geurig kleurig badzout komen maken.

 

 

En kom gerust bij mijn camper langs als je meer informatie wil over etherische oliën en alles wil weten over de mogelijkheden op gebied van bijvoorbeeld slaap, wellness, ontspanning en weerstand.

 

Ik zeg niet voor niks: There’s an oil for that! Mijn doel is zoveel mogelijk mensen de kracht, werking en vaak heerlijke geuren van de 100% natuurlijke etherische oliën van Young Living te laten ervaren.

 

Frummeltje 

 

 

Ook het Frummeltje is er weer bij tijdens het Herfstfeest. Frummeltje maakt unieke baby- en kinderproducten van diverse stofsoorten. De producten worden op bestelling gemaakt en daarbij kies je zelf met behulp van mij je stofjes uit! Denk hierbij aan; kleding, bad textiel, dekentjes, stoelkussens, babynestjes of knuffeltjes. 

 

Op het Herfstfeest zal ze allemaal leuke handgemaakte producten meenemen welke direct mee te nemen zijn of jullie gaan samen op zoek naar jouw unieke item.

 

 

En ze neemt onder andere haar super mooie en handige buitesnpeel pakken mee! Waarmee je ook met het regenachtige weer lekker buiten kunt spelen.

 

Ze zijn gemaakt van softshell, de binnenkant is gemaakt van fleece en buitenkant is waterafstotend. De boordjes zijn extra lang zodat ze in 2 maten te dragen zijn.

 

In de maten: 56/62 68/74 80/86 voor €35, - . En 92/98 104/110 116/122 voor €37,50. Neem een maatje groter dan kan er nog een warme trui onder voor de koudere dagen!

 

TIP! Bestel er vast een voor het Herfstfeest. Dan kun je zelf een stofje uitzoeken en kan je kindje gelijk er in spelen tijdens het Herfstfeest. Want er staan een leuke Herfst Messy Play buiten klaar.

 

Landelijk Lekker

 

 

Landelijk Lekker verzorgt voor ons voor de catering tijdens de trainingen in De Kliederschuur. 

 

 

En ze verzorgen ook tijdens het Herfstfeest weer voor lekkers! 

 

Koffie en Thee

 

Ook Annie staat er weer met koffie en thee en ranja voor de kinderen.

 

Ruilhoekje 

 

 

Omdat er in De Kliederschuur veel ouders met jonge kinderen komen heb ik in de hal een ruilhoekje. Iedereen kent wel het principe van de Minibieb... Alleen naast kinderboeken kun je hier ook kinderkleding, spullen en speelgoed ruilen.

 

Je hoeft niet perse wat terug te leggen zie je iets moois wat je goed kunt gebruiken? Neem het dan gerust mee! Heb je een mooi boek, kledingstuk of mooi speelgoed over waar je nog graag iemand blij mee wilt maken? Leg het er dan maar bij.

 

Nu krijg ik vaak meer dan ik kwijt kan in het ruiloekje. Daarom maken we er tijdens de Seizoensfeesten een grote ruilhoek van! Principe blijft hetzelfde. Zie je iets wat je goed kunt gebruiken, neem het mee! Heb je zelf nog iets over waar je een ander nog blij mee wil maken, leg dit dan erbij.

 

Winkelhoekje 

 

 

Het winkelhoekje van de Kliederschuur is de hele dag geopend. Er zijn veel nieuwe producten en leuke Herfst setjes toegevoegd. Je kunt betalen met pin.

 

Een kaartje voor een volwassen is €5,00. MAAR je kunt deze 5 euro DEZE DAG gelijk omzetten naar shoptegoed in het winkelhoekje van De Kliederdchuur!

 

Gratis parkeren

 

Parkeren bij Basisschool De Bron of bij ons in het land. En volg de lintjes naar De Kliederschuur.

Zien we je ook zaterdag 21 Oktober bij het Herfstfeest van De Kliederschuur?

 

 

Er zijn voor het Herfstfeest een beperiaantal tickets. Koop via de link hieronder kaartjes voor het Herfstfeest.