Het Lentefeest

 

 

Vier keer per jaar organiseren we een Seizoensfeest bij De Kliederschuur. Deze dagen kun je zien als open dag en je bent dan welkom om een kijkje te nemen bij De Kliederschuur. Je gaat in ieder geval naar huis met heel veel inspiratie voor het aankomende seizoen!

 

Het Lentefeest is zaterdag 30 maart van 09:30 tot 13:00 op de dag voor Pasen. De tijdslots en tickets staan alvast in de online agenda en de webshop. Reserveer via de link hieronder een plekje. 

 

 

- ENTREE -

 

Onze altijd vrolijke Martin staat weer bij de entree. Als je je bestel nummer bij de hand hebt kan hij je bestelling gemakkelijk vinden op de lijst. Kinderen krijgen dit keer een stempel en volwassenen weer de Kliederschuur munt. Deze kun je inleveren voor 5 euro shoptegoed in het Winkeltje van de Kliederschuur.

 

Een ticket voor een kind kost 15 euro en voor een volwassenen 7 euro 50. We hebben in de online agenda vier aankomsttijden gezet waar je je kunt inschrijven. Dat zijn 09:30, 09:45, 10:00 en 10:15. Zodat iedereen een beetje verdeeld aankomt. Het Lentefeest houden we net als het Herfst en Winterfeest klein, knus en overzichtelijk met bekende gezichten. Via de link hieronder kun je je inschrijven in de online agenda.

 

Het Lentefeest houden we net als het Herfst en Winterfeest klein, knus en overzichtelijk. Met bekende gezichten. Het Zomerfeest is groot met vele andere creatieve ondernemers, kramen en vele activiteiten en workshops. Wil je als ondernemer hier graag meer informatie over ontvangen. Laat ons dat dan weten!

 

 

- ACTIVITEITEN LENTEFEEST - 

 

Hieronder een overzicht van de activiteiten die je kunt doen als je een mooie gekleurde stempel hebt op je hand.

 

- HAND VLIEGERS - 


Binnen aan de grote ateliertafel gaan Kirsten en Karlien dit keer mooie handvliegers met jullie maken. Je kunt kiezen uit allemaal mooie soorten linten in mooie rustige pastel kleuren. Deze kunnen gelijk gebruikt worden bij Muziek op Schoot.

 

 

- TANGLE TEKENEN - 


Door middel van Tangle tekenen kun je een mooie Paaskaart maken. Kies een leuk patroontje uit en vul een vakje.

 

 

- PLAKTAFEL - 


De plaktafel ligt weer klaar. De Atelier kast is aangevuld met allemaal mooie materialen die op de tafel geplakt mogen worden.

 

 

- LICHTTAFEL - 


Ook de lichttafel staat weer klaar met een leuke Paas activiteit.

 

 

PROJECTOR - 


Ook de projector staat weer klaar met een leuke Paas activiteit.

 

 

- SNOEZEL HOEKJE - 


Voor de aller kleinsten staat er binnen een ontdek hoekje klaar. Met onder andere een Pasen schattenmandje. En in plaats van sensorische pitten zakjes, sensorische paaseieren.

 

 

- KLIEDER TAFEL - 


Ook staat er binnen een ontdek tafel voor de aller kleinsten klaar. Met water sponsjes en eieren.

 

 

- MUZIEK OP SCHOOT -


Ook Marleen is er weer gezellig bij en geeft Muziek op Schoot aan kinderen van 0 tot 3 jaar. En Muziek Kriebels aan kinderen van 4 tot 6 jaar. Natuurlijk in het thema Lente / Pasen.

 

 

Om 10 uur kun je aanschuiven voor Muziek op Schoot. Om 11 uur is er Muziek Kriebels. En om 12 uur nog een keer Muziek op Schoot. Dit is in de Messy Play ruimte. Het duurt ongeveer een half uur.

 

 

Je kunt gelijk je gemaakte handvlieger gebruiken. Maar Marleen heeft ze ook mee hoor. Dus het kan ook na de tijd.

 

 

- SLA CENTRIFUGES - 


Buiten op de grote kliedertafel staan weer de Sla centrifuges klaar en kun je mooie paaseieren maken.

 

 

- ROLLEN MET EIEREN - 


Buiten aan de grote Atelier tafel kun je ook rollen met paaseieren. 

 

 

Doe een knikker in je ei want dan rolt hij beter. Ben je klaar, dan mag je je ei lekker poetsen in het badje.

 

 

We doen het meestal in een kleine doos, maar zo is het gelijk een leuke samenwerkingsopdracht. 

 

 

- WATER TAFELS - 


Buiten staan de twee water tafels weer klaar met natte squeeze water activiteiten.

 

 

- TROGGEN -


Ook staan de vier troggen buiten klaar met leuke Paas activiteiten.

 

 

- ZWARTE TUFF TRAYS - 


De twee zwarte tuff trays staan ook buiten klaar met leuke Paas activiteiten.

 

 

- BUITENKEUKEN - 


In het buitenkeukens je kunnen weer heerlijke lente bloemensoepjes gemaakt worden.

 

 

- BLOTEVOETENPAD - 


Ook het blotevoetenpad ligt weer buiten klaar. Om met je voeten verschillende Lente en Paas materialen te ontdekken.

 

 

- GRIND BAK - 


In de grote grinf bak kan er weer heerlijk gespeeld worden met de tractors.

 

 

- TULPEN SCHILDEREN - 


De schildersezels met de mooie tafels staan ook weer buiten klaar. We gaan met vorken een mooi tulpen schilderij maken.

 

 

PAASEIEREN ZOEKEN - 


We gaan paaseieren zoeken in de paardenbak. Paashaas Joop verstopt ze.

 

 

Het zoeken van de eieren gaan we dit keer in leeftijdsgroepen doen. Tijden zijn toch nog beetje aangepast zodat het goed uitkomt met Muziek op Schoot.

 

4 - 8 jaar om 10:00
0 - 3 jaar om 11:00
9 - 12 jaar om 12:00

 

 

De paashaas verstopt zijn eieren om 11:00, 10:00 & 12:00 uur. De Paashaas (Joop) heeft wel hele bijzondere paaseieren vandaag, je mag ze opzoeken met een magneetstaaf!

 

Heb je een ei gevonden met daarin nummer 3? Dan mag je voor 3 euro wat uitzoeken in het winkelhoekje. Ei nummer 2 mag voor 4 euro wat uitzoeken en ei nummer 1 voor 5 euro...

 

 

- PONY RIJDEN - 


Als de Paashaas even rust kan er op de Pony gereden worden. Dat is dus van 10:15 tot 10:45, van 11:15 tot 12:00.

 

 

- MOOIE FOTO'S - 


Noortje van @samen_op_avontuur komt weer mooie fotos en filmpjes maken. Uiteraard vraagt ze eerst even om toestemming.

 

 

- MINI MARKT - 


Dan nu een overzicht van wat er te doen is op de Mini Markt van het Lentefeest. Ons concept is dat er bij iedere kraam iets te doen of te beleven is. Een sensorische activiteit of een proces gerichte activiteit waarbij de zintuigen geprikkeld worden.

 

- LENTE CAKEJE -


Bij Annie, Kees en Luuk kun je terecht voor een kopje koffie, thee of chocolademelk. En kun je je eigen paas cakejes komen versieren.

 

- LENTE SPIESJES - 


Charlotte van @LandelijkLekker staat ook weer op de Mini Markt. Dit keer met heerlijke smoothies en bananenbrood. En je kunt zelf je eigen lente spiesje rijgen met poffertjes, aardbeien en marshmallows maken.

 

 

- LENTE KLEDING - 


Astrid & Charlotte staan op de Mini Markt met mooie tweedehands Lente Kleding. Ze zijn de Kledingloods 12 begonnen omdat ze nette kleding een tweede kans willen geven voor een klein bedrag. En natuurlijk vinden ze de duurzaamheid ook erg belangrijk.

 

 

Bij hun kraam staat een mooie mand met allemaal verschillende stofjes qua structuur. Je kunt hieraan voelen. Maar je mag ze ook opplakken op een kartonnen paasei. Op Instagram @kledingloods_12 kun je alvast hun nieuwste items bekijken.

 

- SCHMINK EN MOOIE HAREN - 


Conny en Leen van de @Beauty Bar zijn natuurlijk ook weer in De Kliederschuur aanwezig. Ze gaan schminken en mooie haren doen.

 

 

- HOUTEN SPEELWERELDJES - 


Reina van @groeiromte staat ook weer op de Mini Markt met haar prachtige handgemaakte houten speelwereldjes en sensorische materiaal. Wist je al dat wij deze mooie speelwereldjes gebruiken op onze Seizoenstafels. Meer daarover en foto's vind je straks in ons boek.

 

 

Reina verzorgd deze dag vier mooie cyclus bakken. Namelijk die van de vlinder, bij, kikker en kip. Hier mag je aan voelen en mee spelen. Leren over de Cyclus en Reina haar mooie materialen ontdekken.

 

 

- DIEREN POTTEN - 


Iedereen die voor het eerst in De Kliederschuur komt staat altijd even verliefd te kijken naar onze prachtige loose parts potjes kast.

 

 

Samenhebben we al onze potten van het Winterfeest omgetoverd in prachtige dierenpotten. En deze willen ze graag verkopen tijdens het Lentefeest.

 

 

- PLANTJES MARKT -


Joop en Floris Jan staan ook weer op de markt met hun paarden trailer. Ze hebben veld sla en pompoen plantjes mee. 

 

 

Ook verkopen ze mooie Dahlia knollen en klavertje vier zaadjes waar je gelijk een mooi bloempotjes voor kunt maken. Door deze te bedruppen met verf. 

 

 

Ze hebben ook nog super leuke gras hoofd pakketjes gemaakt.

 

 

- GEURENDE RIJST - 

 

Ook Inge van Young Living is weer aanwezig op de Mini Markt met haar natuurlijke geuren en diffusers. Naast rijst kleuren kun je rijst ook geren. Denk aan rode rijst met rozen geur, groene rijst met dennen geur, orange rijst met sinaasappel geur...

 

 

Als je een stempel op je hand hebt mag je bij Inge een potje gekleurde rijst uitzoeken en deze geuren met een van haar heerlijke geuren.

 

En kom gerust bij haar kraam langs als je meer informatie wil over etherische oliën en alles wil weten over de mogelijkheden op gebied van bijvoorbeeld slaap, wellness, ontspanning en weerstand.

 

 

Ze zeg niet voor niks: There’s an oil for that!
Haar doel is zoveel mogelijk mensen de kracht, werking en vaak heerlijke geuren van de 100% natuurlijke etherische oliën van Young Living te laten ervaren.

 

Naast dat je bij Inge een potje rijst kunt geuren kun je ook nog een workshop bij haar volgen. Namelijk om een potje geurend en kleurig badzout maken.

 

 

- WINKEL KLIEDERSCHUUR -

 

Natuurlijk is de winkel van de Kliederschuur ook gewoon open. Voor een Seizoensfeest vullen we deze altijd flink aan met nieuwe materialen. En zijn er leuke aanbiedingen.

 

Zo zien we dan ook dat er veel deelnemers van de trainingen ieder Seizoensfeesten terug komen. Om te kijken wat voor nieuws we allemaal weer hebben bedacht en ontdekt. 

 

 

NAAR DE KLIEDERSCHUUR KOM JE IN JE OUDE KLEDING EN OUDERS VERGEET OOK JEZELF NIET!

 

Hopelijk zien we je zaterdag 30 Maart op het Lentefeest! Je mag parkeren bij de basisschool De Bron en dan de vrolijke lintjes volgen naar De Kliederschuur. 

 

Hoofdweg 138, 8383EK, Nijensleek, 0621527729