Kliederateliers Nederland & België

 

Heel regelmatig krijg ik de vraag: 'Ik vind het zo ontzettend fantastisch wat jij allemaal doet daar in De Kliederschuur, ik zou graag eens langs komen met mijn kinderen. Het is alleen zo ver weg, weet jij ook of er zoiets hier in de buurt is?' Vandaar deze inspiratie pagina met Kliederateliers en Speelruimtes in Nederland en België.

 

Heb jij ook een Atelier of Speelplek waar kinderen mogen ervaren, ontdekken, spelen, sensorische en of creatieve proces gerichte activiteiten kunnen doen. Stuur me dan maar een berichtje met een leuke foto. Dan voeg ik je toe aan deze pagina, zodat er nog veel meer kinderen kunnen spelen, kliederen en ontdekken!

 

De Kliederschuur

 

Wie: Monique Plat

Waar: Nijensleek (Drente)

Doelgroep: 0 t/m 12 jaar

Visie: Spelenderwijs ervaren, ontdekken en leren door middel van al je zintuigen.

Activiteiten: Snoezel Uitje, Messy Play, Peuter en Kleuter Atelier, Kinderwerkplaats, Kliederdans, Uitjes, Kliederkerk, Seizoensfeesten, Trainingen, Webshop & Inspiratie Pagina's

 

 

Dan begin ik bij mezelf. Ik ben Monique Plat en eigenaresse van de Kliederschuur. Samen met mijn vriend en vijf kinderen woon ik in Nijensleek (Drenthe).

 

Ik ben zelf altijd al erg creatief geweest. En als leerkracht was ik graag creatief met kinderen bezig, altijd zoekend naar manieren om de lesstof creatief aan te bieden. Maar ik merkte dat hier in het onderwijs steeds minder ruimte voor is. Er ligt zoveel nadruk op de theoretische vakken en zo weinig op wat je nog meer bent en kunt.

 

Ik ben dan ook helemaal niet van de 'werkjes'. Maar van het ontdekken en experimenteren, lekker out of the box creatief bezig zijn. Het proces vind ik veel belangrijker dan het resultaat. Met veel zorg verzamel ik materialen of maak ik ze zelf. Ik probeer zo veel mogelijk duurzame, natuurlijke en open eind materialen te gebruiken die de creativiteit en fantasie prikkelen.

 

Ik bied de materialen, altijd passend bij een thema of seizoen aan en doe dan een stapje terug. Ik observeer en bekijk wat ik kan doen om een kind verder te helpen. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat je lekker jezelf kunt zijn, dat een kind echt kind kan zijn. Er moet al zo veel en er mag zoveel niet. In de Kliederschuur kun je jezelf echt even helemaal laten gaan!

 

Stralende Ster Kinderatelier

 

Wie: Anita

Waar: Rutten

 

Al snel leerde ik Anita kennen. Zij heeft een Kinderatelier in de buurt. Af en toe spreken we af om te sparren. Vooral in de corona tijd was dit erg fijn.

 

 

De Speelfabriek

 

Wie: Aafke en Geralda

Waar: Lemmer, straatweg 70H (Friesland)

Doelgroep: 0-12 jaar

Visie: Spelenderwijs en Ontdekkend leren

Activiteiten: speelochtenden, workshops, kinderfeestjes & webshop met vooral open einde en sensorische speelgoed

 

 

Geralda hebben we leren kennen tijdens de Tweedaagse Kliederatelier hier in De Kliederschuur. Naast dat ze in de kinderopvang werkt is er samen met Aafke eigenaresse van De Speel-Fabriek in Lemmer.

 

De Speel-Fabriek is een speelplaats voor kinderen van 0-12 jaar oud. Ouders kunnen hier komen met hun kinderen. We bieden een plek aan waar kinderen lekker kunnen ontdekken en spelen.

 

Zo hebben wij de driehoek klimrek, een zandtafel en/of rijsttafel en andere verschillende open einde / sensorische speelgoed. Voor de 6+ kinderen geven wij speciale workshop die ze kunnen komen volgen! 

 

De activiteiten zullen gericht zijn op sensorisch en open-einde spel. De materialen zullen vooral duurzaam zijn. Alle speelgoed is te verkrijgen in de webshop! Zien wij jullie ook een keer?

 

 

Crea Sara

 

Wie: Sara

Waar: De Pinte ( BELGIË)

Doelgroep: 6 maand tot 6 jaar

Visie: Kinderen hun zintuigen prikkelen en stimuleren door sensopatisch spel aan te bieden.

Activiteiten: babyworkshops en kliederworkshops voor peuter en kleuter 

 

 

Ook Sara hebben we hier leren kennen tijdens de Tweedaagse in De Kliederschuur. En ze heeft nu haar eigen Kliederatelier Crea Sara in De Pinte België.

 

Hallo ik ben Sara en ik organiseer om de 2 weken kliederworkshops van een uurtje voor peuters en kleuters. Telkens in een thema. Er zijn steeds 4 hoekjes waar de kinderen samen met hun ouders kunnen spelen. Een uniek speelmoment tussen ouder en kind.

 

Beleven en experimenteren staat centraal tijdens de workshops. En snds kort ben ik nu ook gestart met babyworkshops voor kinderen van 6 maand tot 18 maand. Heel tof om te doen.

 

 

Doen! 

 

Wie: Yvonne 

Waar: Born (Limburg)

Visie: ervaringsgericht beleven

Activiteiten:  Messy sensory play, workshops, hobby clubs, kinderfeestjes.

 

 

En ook Yvonne hebben we hier leren kennen tijdens de tweedaagse Kliederatelier hier in de Kliederschuur. En ze heeft nu haar eigen Kliederatelier DOEN!

 

Hallo ik ben Yvonne. In mijn atelier kunnen kinderen terecht voor ervaringsgericht beleven o.a. middels creatieve activiteiten met een sensopathische insteek.

 

 

Atelier Knoeiboel

 

Wie: Manon Atelier Knoeiboel

Waar: Giesbeek, tussen Arnhem en Doetinchem

Doelgroep: 1,5 tot 12 jaar 

Visie: "Spelen is de hoogste vorm van onderzoek" Albert Einstein. Dat gaan we dus doen: spelen! Maar ook creëren, ontdekken, ervaren, knoeien en leren. Door creatieve en sensopatische activiteiten aan te bieden voor ouders met hun kinderen. Alles wat je met je kind wil doen, maar niet in je eigen woonkamer!

Activiteiten: Activiteiten: ouder/kind atelier, peuteratelier, speelochtenden, kinderfeestjes met sensopatische en creatieve activiteiten binnen een thema. 

 

 

Manon van Atelier Knoeiboel hebben we leren kennen tijdens de laatste tweedaagse. Zaterdag 17 Februari is de opening van haar Atelier Knoeiboel ik Giesbeek tussen Arnhem en Doetinchem. Fijn dat er weer zon fijne speel, klieder, creëer en ontdek plek bij is in Nederland!

 

Ik ben Manon, getrouwd en mama van 2 jongens, 5 en 2 jaar oud. Vroeger wilde ik altijd al juf worden en dit is gelukt en doe ik al ruim 10 jaar met veel plezier in de onderbouw. Hoe jonger, hoe leuker de kinderen☺️ Daarnaast heb ik altijd al leuke ideeën gehad om kinderfeestjes of 'iets' van creatieve workshops voor kinderen te organiseren.

 

Eind 2023 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen om van di ideeën werkelijkheid te gaan maken! Zo ontstond het idee voor Atelier Knoeiboel. Ik vind het heel erg leuk om te doen en ik hoop dat er veel kinderen en ouders van kunnen gaan meegenieten.  Hopelijk zie ik je snel een keer bij Atelier Knoeiboel!

 

 

Tijdens onze training Kliederatelier hebben we het vaak over gebruik en toevoegen van echte materialen. En vaak wordt er dan meteen een bezoekje gebracht aan de kringloopwinkel in Steenwijk. Manon haar Kringloop gelukje was deze prachtige koffer! 

 

 

Vliegop! Atelier

 

Wie: Shirley

Waar: Tilburg

Activiteiten: Atelier, Kinderfeestjes, Vakantieprogramma

 

 

Ik ben Shirley, het gezicht achter Vliegop!Atelier in Tilburg. Bij Vliegop!Atelier gaat het niet om creatief bezig zijn alleen. Het is een manier om kinderen te laten groeien, op te laten vliegen en voor zichzelf een basis van zelfvertrouwen te creëren.

 

Kinderen hebben heel veel creativiteit in zich, maar door de drukte van alle dag is er niet altijd de ruimte om die te laten zien. Door middel van creatieve sessies die ik organiseer, kunnen zij hun talenten ontdekken en een basis creëren voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. Vliegop!Atelier is een veilige "huiskamer" waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar knutselen een middel is om hen te laten groeien.

 

De Vrije Speelruimte

 

Wie: Katja

Waar: Almere

 

 

Kinderatelier Spetter

 

Wie: Anouk van Eil

Waar: Etten-Leur

Activiteiten: Spetter ochtenden, Workshops, Kinderfeestjes, Knutselabonnementen

 

 

Mijn naam is Anouk van Eil en ik ben in 2021 begonnen met Spetter. Vanuit mijn professionele achtergrond als leerkracht in het primair onderwijs heb ik een grote passie om kinderen door verwondering en creativiteit te laten leren. Dit kan zijn door een mooi verhaal, een spel of door zelf dingen te creëren. Vanuit deze visie is spetter ontstaan.

 

Bij Kinderatelier Spetter gaan we uit van het principe: alles mag en niets moet. Het creatieve proces staat voorop. Goed of fou bestaat niet. Het biedt een veilige plek waar rustig en met aandacht voor het kind gespeeld kan worden. Door open materialen aan te bieden wordt de fantasie geprikkeld en komen vanuit de eigen verwondering de meest uiteenlopende ideeën.

 

Atelier ZelfDoen

 

Yes ik kan weer een nieuwe Kinderatelier aan de lijst toevoegen! Riette een schoolvriendin van de Pabo is net haar eigen kinderatelier begonnen. Namelijk Atelier ZelfDoen Een fijne plek waar kinderen mogen spelen, kliederen, ontdekken en ervaren.

 

Wie: Riette 

Waar: Stadshagen 

 

 

Wil je zelf ook graag een Kliederatelier beginnen? Wellicht is onze training Kliederatelier wat voor jou. In onderstaande link lees je meer over de verschillende trainingen.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zal ik zodra ik nieuwe informatie heb ontvangen deze hier toevoegen.

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Heb je een Kliederatelier bij jou in de buurt gevonden? Ik zou het ontzettend leuk vinden als je hieronder in een reactie je ervaringen met ons deelt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.