Training Kliederatelier voor Professionals

 

Nieuwe datums 2024 (bijna vol!):

Bijeenkomst 1 is op 7 Juni, bijeenkomst 2 is op 6 September, bijeenkomst 3 is op 4 Oktober, bijeenkomst 4 is op 8 November en de extra bijeenkomst zorgleerlingen is op 10 Januari.

 

Nieuwe datums 2025:

Bijeenkomst 1 is op 26 Februari, bijeenkomst 2 is op 19 Maart, bijeenkomst 3 is op 16 April, bijeenkomst 4 is op 14 Mei en de extra bijeenkomst zorgleerlingen is op 18 Juni.

 

 

De training Kliederatelier voor Professionals is een training van minimaal vier bijeenkomsten waarbij we je gaan inspireren. Want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we je laten zien en ervaren.


De training wordt gegeven door Mirna, Anneke, Sannemarijn en Monique. Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur. Anneke en Sannemarijn hebben ervaring met de visie van Regio Emilia, Emmi Pikler en hebben o.a gewerkt met open eind materiaal, de uitdagende leeromgeving en sensopatisch spel in de kinderopvang. En Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan. Samen vormen we Team Klieder Atelier. In onderstaande link lees je meer over het team Kliederatelier.

 

 

Iedere bijeenkomst bespreken we een ander onderwerp. Dit doen we aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes hier in de Kliederschuur. Ook vragen we je steeds praktijkvoorbeelden en eventueel foto's en beeldmateriaal mee te nemen, zodat we wel gericht met je mee kunnen kijken. Daarnaast doorwerken we het Kliederboek die we iedere bijeenkomst samen bespreken.

 

De volgende vier onderwerpen komen aan bod:

1. De Meerwaarde van Sensopatisch Spel.

2. Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van uitdagende materialen uit de 'Echte Wereld'.

3. Werken vanuit Seizoenen en Thema's.

4. Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier.

5. Sensopatisch Spel inzetten bij zorgleerlingen (extra optie)

 

 

Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers volgt de presentatie over Sensopatisch Spel. In De Kliederschuur ervaar en zie je wat er mogelijk is. Je krijgt het eerste deel van het Kliederboek en een basis pakket mee naar huis, zodat je gelijk aan de slag kunt.

 

Het Kliederboek bevat nog eens alle informatie die besproken is. Termen als Loose Parts, Sensory Play en Invitation to Play worden nog eens duidelijk uitgelegd. Daarna volgen er een aantal opdrachten en vragen waar je mee aan de slag kunt gaan.

 

Je krijgt een Basispakket op maat mee naar huis. Deze is afgestemd op de kinderen waarmee je werkt. Zo heb je een ruim aanbod van activiteiten bij de hand, waar je gelijk mee aan de slag kunt. En na de derde ontmoeting weet je hoe je al deze kliederactiviteiten bij ieder seizoen of thema in kunt zetten.

 

 

Na ongeveer een maand komen we weer bij elkaar. Het Kliederboek word nabesproken waarna een presentatie over het nieuwe onderwerp volgt. Dit aan de hand van eigen ervaringen, foto’s, filmpjes, voorbeelden en tekst en uitleg. Ook nemen we met elkaar het nieuwe Kliederboek door, en gaan we met elkaar meedenken over mogelijkheden.

 

Je kunt nog kiezen voor een laatste afsluitende training waarbij we dieper ingaan op hoe je Sensopatisch Spel kunt inzetten bij zorgleerlingen. Je mag hiervoor een praktijkvoorbeeld meenemen die we gaan bespreken. Ook bij deze extra workshop zit een werkboek voor je kliederboek. Aan het eind ontvangen jullie een heus Kliederatelier Certificaat!

 

 

De bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 13:00 inclusief lunch. De nieuwe datums voor de maandag groep in 2024 staan in de online agenda. Bij voldoende interesse starten we ook een groep op de woensdag en de vrijdag.

 

 

De kosten zijn €699.95 (inclusief btw!) per persoon inclusief een basis pakket t.w.v. €100,00. Dit bevat 4 ochtenden van 3 uur hier in de Kliederschuur. De extra workshop zorgleerlingen kost €99,95 I.pv. €174,95.

 

In de Agenda van De Kliederschuur kun je een plekje voor deze training reserveren bij woensdag 18 januari. Als dat gelukt is mag je in de Webshop van De Kliederschuur een ticket bestellen voor de Training Kliederatelier Professionals met eventueel de extra workshop zorgleerlingen. De training is geldig voor 1 persoon. Ik mail je na bestelling nog wat meer informatie.

 

Mocht je onverhoopt door bijvoorbeeld ziekte toch niet kunnen komen. Dan gaan we kijken of je deze een keer in een andere groep kunt inhalen.

 

 

Omdat er veel interesse van ver en vanuit België is gaan we deze individuele training ook aanbieden in de vorm van een Tweedaagse. Dan komt de hele training in twee dagen aan bod. Hierna kun je natuurlijk met het Kliederboek en Basispakket aan de gang en houden we contact in een besloten Facebookgroep.

 

Klik op de link hieronder voor meer informatie over de tweedaagse. Hier staan ook de verschillen tussen de tweedaagse en de 'gewone' training. Zodat je voor jezelf een goede afweging kunt maken.