Training Kliederatelier voor Professionals

De training Kliederatelier voor Professionals is een halfjaar traject waarbij we je gaan inspireren. Want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we je laten zien en ervaren.

De training wordt gegeven door Mirna, Anneke en Monique.
Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur.
Anneke heeft veel ervaring in de opvang en het werken met de Reggio Emilia aanpak. En Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan.

In een periode van 6 maanden komen er 5 onderwerpen aan bod. Iedere maand
wordt er een nieuw onderwerp besproken. Dit doen we aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes hier in de Kliederschuur. Ook vragen we je steeds praktijkvoorbeelden en eventueel foto's en beeldmateriaal mee te nemen, zodat we wel gericht met je mee kunnen kijken. Daarnaast doorwerken we het Kliederboek die we iedere bijeenkomst samen bespreken.

De volgende zes onderwerpen komen aan bod:
1 De meerwaarde van Sensopatisch Spel
2 Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van uitdagende materialen uit de 'Echte Wereld'
3 Werken vanuit Seizoenen en Thema's
4 Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier

Iedere training is in de Kliederschuur. Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers volgt de presentatie over Sensopatisch Spel. Deze wordt gegeven door Mirna, Anneke en Monique. In De Kliederschuur ervaar en zie je wat er mogelijk is. Je krijgt het eerste deel van het Kliederboek en een compleet basis pakket mee naar huis, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Het Kliederboek bevat nog eens alle informatie die besproken is. Termen als Loose Parts, Sensory Play en Invitation to Play worden nog eens duidelijk uitgelegd. Daarna volgen er een aantal opdrachten en vragen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Je krijgt een Basispakket op maat. De pakketten bevatten onder andere Sensory Bottles, de Kliederdoos, Kliederbak, Kliederspiegel, Kliederbord, Kliederschaal, Draaikunst, het Experimenteer pakket, Schildersezels met bord voor het buiten atelier, basis materiaal voor Sensopatisch Spel, spelen en ontdekken met Loose Parts en een basis pakket voor de Zand en Watertafel.

Zo heb je een enorme hoeveelheid aan kliederactiviteiten bij de hand, waar je gelijk mee aan de slag kunt.
Na de derde ontmoeting weet je hoe je al deze kliederactiviteiten bij ieder seizoen of thema in kunt zetten.

Na ongeveer een maand komen we weer bij elkaar. Het Kliederboek word nabesproken waarna een presentatie over nieuwe onderwerp volgt. Dit aan de hand van eigen ervaringen, foto’s, filmpjes, voorbeelden en tekst en uitleg. Ook nemen we met elkaar het nieuwe Kliederboek door, en gaan we met elkaar meedenken over mogelijkheden.

Je kunt nog kiezen voor een laatste afsluitende training waarbij we dieper ingaan op hoe je Sensopatisch Spel kunt inzetten bij zorgleerlingen. Je mag hiervoor een praktijkvoorbeeld meenemen die we gaan bespreken.

We beginnen de training in het nieuwe jaar en sluiten hem af voor de Zomervakantie. De bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 13:00 inclusief lunch. Zie hieronder de datums voor de Kliedertraining voor Professionals:

Even doorgeschoven i.v.m. Corona. Nieuwe datums komen nog!
Woensdag - De meerwaarde van Sensopatisch Spel.
Woensdag - Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving.
Woensdag -
 Uitdagende materialen uit de 'Echte Wereld'.
Woensdag - 
Werken vanuit Seizoenen en Thema's.
Woensdag - Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier.

Woensdag - Sensopatisch Spel inzetten bij zorgleerlingen. (optie)

De kosten voor deze Training Kliederatelier voor Professionals hier in de Kliederschuur zijn €599,99 per persoon. Dit bevat 4 ochtenden van 3 uur hier in De Kliederschuur.

We willen dus heel graag eerst een pilot Kliederatelier voor Professionals draaien. Dit gaan we doen voor de aanbieding van €499,99. Dit is inclusief een basis pakket ter waarde van €150,00. In de Agenda van De Kliederschuur kun je een plekje voor deze training reserveren bij woensdag 26 januari.

Als dat gelukt is mag je in de Webshop van De Kliederschuur een ticket bestellen voor de Training Kliederatelier Professionals. De training is geldig voor 1 persoon. Ik mail je na bestelling nog wat meer informatie.

Mocht je onverhoopt door bijvoorbeeld ziekte toch niet kunnen komen. Dan schuiven we de training door naar een volgende keer. Ook als een training niet past, misschien de training in de Voorjaarsvakantie. Dan kunnen we kijken naar een andere mogelijkheid.

Omdat er veel interesse van ver en vanuit België is willen we deze individuele training ook aanbieden in de vorm van een tweedaagse. Dan komt de hele training in twee dagen aan bod. Hierna kun je natuurlijk met het Kliederboek aan de gang en houden we per mail contact.
Deze tweedaagse gaan we pas organiseren nadat we eerst een pilot Kliedertraining Professionals hebben gedraaid.

Je mag je natuurlijk alvast aanmelden voor de eerste tweedaagse.
Wat we al wel kunnen vertellen is dat we al wel een hele mooie locatie hebben gevonden waar jullie als groep kunnen overnachten en er samen tijdens de borrel of een fijne wandeling nog eens over kunnen sparren.