Elke Maand een Foto

 

Baby’s zijn heel erg bezig met de zintuigelijke ontwikkeling. Ze ontdekken de wereld door te proeven, kijken, luisteren, ruiken en te voelen. Maar hoe kun je deze sensorische ontwikkeling stimuleren?

 

Ik neem jullie hier mee in de sensorische ontwikkeling van onze jongste dochter Suus. Je vindt hier elke maand een foto met daarbij een overzicht van haar sensorische ontwikkeling en de daarbij passende sensorische activiteiten die we hebben gedaan.

 

Foto's en uitleg van die sensorische activiteiten vind je op de inspiratie pagina 'Sensorische Activiteiten voor Baby's', zie de link hieronder.

 

Een Maand Oud

 

 

Suus is alweer 1 maand oud, wat vliegt de tijd. Suus is een heerlijke relaxte baby en ze hoort er echt al helemaal bij! Met vijf kids in huis kan het best rumoerig zijn, maar er daar geeft ze helemaal niks om. Dat heeft ze allemaal al meegekregen in de buik.

 

Suus houdt heel erg van knuffelen. Vooral fijn bij mij in de draagdoek. Ook kan ze intens genieten van een lekker warm badje. Uit het badje in de kou is wat minder, maar als ik haar na het afdrogen nog even masseer zie je haar weer genieten.

 

Ze kreeg vandaag echt een super leuk kraamcadeau. Een lief knuffeltje met verschillende texturen, te zien op de foto. Aan de krullende tentakels kun je trekken en deze voelen aan als de navelstreng. Een heel vertrouwd gevoel dus. En het stimuleert de natuurlijke grijpreflex. Ook een erg leuk knuffeltje om toe te voegen aan een sensorische schattenmandje.

 

Twee Maanden Oud

 

 

Suus is niet zo fit, erg verkouden, dus ze slaapt lekker door op de foto. Maar als ze wakker is dan kan ze je al echt aanstaren, met af en toe een lachje. Ook zie je dat ze dan echt luistert naar de geluiden om haar heen. Ze vindt het ook heerlijk als je liedjes voor haar zingt.

 

Ik heb haar een sensorische deken gegeven. Deze vind ze echt heel erg fijn. Waar ze eerst alleen bij mij in de draagdoek in slaap viel, doet ze dat nu ook met het dekentje.

 

Suus is erg gek op knuffelen. Vooral met haar grote broer Joop of zus Roos. Wat me opvalt is dat ze er zelf ook helemaal zen van worden als ze lekker met Suus zitten te knuffelen op de bank.

 

Naast het badje vind ze het nu ook heel erg fijn samen onder de douche. Ook vind ze het knuffeltje dat ik vorige week met jullie heb gedeeld erg fijn. Deze ligt dan ook vaak bij haar.

 

En ze kijkt graag naar het licht. Naar het raam maar ook naar de zoutlamp die wij op de slaapkamer en in huis hebben staan. Wist je dat het licht wat zo'n zoutlamp geeft hetzelfde effect heeft als dat wat in baby in de baarmoeder ziet?

 

Verder zijn we voorzichtig begonnen met het oefenen van Tummy Time. Daar gaan we komende maand wat meer mee bezig. En dan willen we tot slot iedereen bedanken voor alle lieve kaartjes!

 

 

Drie Maanden oud

 

 

Suus is steeds wat langer wakker, maakt al vrolijke geluidjes, kan al gezellig lachen en ze probeert al voorzichtig dingen beet te pakken.

 

We hebben haar eerste Kerstmis gevierd. Kerst is altijd iets waar wij als gezin samen erg naar uitkijken. Na een drukke periode gezellig samen binnen zijn, het huis versieren, samen spelletjes doen en lekker eten.

 

Suus vind het spelletje Kiekeboe al erg leuk! Verder hebben we met Suus gespeeld met Kerst slingers aan de baby gym, Kerstlichtjes in een doos en met Kerstbelletjes in de vorm van een armbandje. En met oud en nieuw hebben we glow in the dark sticks in een fles gedaan.

 

In de Kerstvakantie zijn we ook met Suus naar de babyspa geweest en zijn we voor het eerst wezen zwemmen. Ze vond dit heerlijk!

 

Daarnaast ze we wat bezig geweest met de contrastkleuren zwart en wit. In de vorm van contrasthangers, kaarten en een boekje. Volgende maand voegen we de kleur rood er aan toe.

 

 

Vier Maanden Oud

 

 

Zoals de meesten om ons heen wel weten, hadden we hier een paar spannende weken. De papa van Suus en natuurlijk ook de andere kids bleek ernstig ziek. Dit was erg schrikken, maar gelukkig ligt er inmiddels een goed behandelplan op tafel en zijn we positief.

 

Maar daardoor had ik m'n hoofd er niet zo bij en loop ik wat achter met delen. Want inmiddels is Suus alweer bijna 5 maanden.... Maar in deze vierde maand zijn we volop bezig geweest met de contrastkleuren zwart en wit.

 

Suus is steeds langer wakker overdag. En je merkt dat ze echt al wat wil doen. Ze lacht als ik wat bij haar neerzet of leg. Ze kijkt er heel geconcentreerd naar, probeert het te pakken en uiteraard in haar mond te stoppen.

 

Het lukt haar dan ook al goed om de baby buisjes beet te pakken. Ze vindt het heerlijk als haar grote broer of zus haar een zwart wit boekje voorlezen. En af en toe even kijken naar de contrastkaarten of contrasthangers vindt ze ook erg leuk. Net zoals spelen met de zwart en wit sjaals aan de baby gym.

 

Ik ben altijd al wel bezig geweest met het rouleren van speelgoed. Maar ik wil dat met Suus nu bewuster gaan doen en echt toy rotation gaan toepassen. Ik heb onze open kast daarom eerst gevuld met allemaal zwart en wit materialen. Dit zorgt ervoor dat de andere kinderen goed weten wat ze kunnen pakken om te spelen met Suus.

 

Verder heeft Suus in De Kliederschuur gezellig mee gedaan met het Snoezel uitje en ze heeft echt genoten van de Baby Massage!

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.