Sensorisch Activiteiten met je Baby

 

Baby’s zijn heel erg bezig met de zintuigelijke ontwikkeling. Ze ontdekken de wereld door te proeven, kijken, luisteren, ruiken en te voelen. Maar hoe kun je deze sensorische ontwikkeling stimuleren?

 

Elke maand maak ik een foto van Suus met daarbij een overzicht van haar sensorische ontwikkeling en de daarbij passende sensorische activiteiten die we hebben gedaan. Foto's en uitleg van die sensorische activiteiten vind je hier op deze inspiratie pagina. Zie hieronder de link naar de inspiratie pagina 'Iedere maand een foto'.

 

Sensorische Deken 

 

 

Ik kwam deze mooie sensorische babydekens tegen en die moesten we uiteraard uitproberen. En ik denk dat dit onze nieuwe favoriete deken is! Wat een heerlijke zachte deken. Het is geen verzwaringsdeken hoor, maar een deken met kleine zachte bubbels.

 

De lichte en zachte aanraking die prominent aanwezig is in sociaal contact, wordt nagebootst door de zachte lichte drukpunten van de stof, wat gevoelens van veiligheid en welzijn bevordert. De deken kan daarom helpen om je kindje te kalmeren en om de slaap te bevorderen.

 

Deze kleine zachte bubbels wekken zachtjes het gevoelige sensorische systeem van de kleintjes op en helpen hen hun tastzin te ontwikkelen. We gaan de deken dan ook gebruiken voor tummy-time. Door samen de 6 mm hoge sensorische bubbels te verkennen.

 

De deken is niet gevoerd. Dat moet ook niet. Dikke zachte (onder)dekens belemmeren juist de tast ontwikkeling. Voor slapen is het uiteraard wel fijn als je kindje lekker zacht ligt. De deken weegt 425 gram en is gemaakt van 99,5% afgedankte waterflessen (polymicrovezel).

 

Suus vond het helemaal niet erg om meerdere foto's te maken.  Ze genoot er wel van. Ze maakte zelfs voor het eerst hele gezellige geluidjes. En ze is heerlijk op de deken in slaap gevallen. De dekens gaan we ook zeker gebruiken tijdens het snoezel uitje in De Kliederschuur. Wat een aanwinst deze zachte sensorische snoezel deken voor in je snoezel hoekje!

 

Tummy Time

 

 

Tummy Time oefenen met je grote zus op een Sensorische Deken. Hoe fijn is dat!

 

Zoutlamp 

 

 

Baby's kijken graag naar het licht. Zo kijkt Suus graag naar het raam maar ook naar de zoutlamp die wij op de slaapkamer en in huis hebben staan.

 

Wist je dat het licht wat zo'n zoutlamp geeft hetzelfde effect heeft als dat wat in baby in de baarmoeder ziet? Hoe fijn is dat voor je baby!

 

Ik vind dat zon lamp heel fijn licht geeft. We hebben hem op alle slaapkamers staan als ' nachtlampje'. De zoutlamp zit in het pakket 'Sensorisch Licht' voor volwassenen. Maar is nu ook los te koop in de webshop.

 

Houten Wipstoeltje

 

 

Suus heeft van Sinterklaas dit mooie houten wipstoeltje gekregen. Hier gaan we de komende tijd veel leuke activiteiten mee doen.

 

Contrastkleuren 

 

 

Zie de link hieronder voor de inspiratie pagina contrastkleuren voor baby's.

 

Kerst Parels

 

 

Ook de baby gym kun je heel goed aanpassen aan ieder thema en seizoen. Dit kun je doen door sjaaltjes in bijpassende kleuren er aan te hangen. Maar ook door er eens iets anders aan te hangen. Zoals nu met Kerst deze Kerst en parel slingers. Hele andere structuren om te ontdekken. Blijf er er uiteraard wel bij zitten.

 

Kerst Lichtjes 

 

 

Ik wou eigenlijk een grotere doos gebruiken, maar ik heb gewoon geen doos meer over na het versturen van alle Sint en Kerst Pakketjes. Daarom maar een Kerstbox doos gebruikt. Deze is me iets te klein, vooral wat te laag. Daarom deze activiteit steeds niet te lang gedaan.

 

Maar ze was steeds enorm onder de indruk. Ik heb de gaatjes erin geprikt met een schroevendraaier. En de kerstlichtjes er doorheen gedrukt. Zie foto hieronder. En zie de link voor nog meer foto's.

 

 

Glow in the Dark Fles

 

 

Nog een leuke activiteit voor de jongsten voor vandaag of vanavond. Want dat wat je de grotere aanbiedt in bijvoorbeeld een sensorische bak kun je vaak wel aanbieden aan de jongsten (die alles nog in de mond stoppen) in een buisje, flesje of zakje.

 

Zo kun je een paar glow sticks knakken en in een fles doen. Ik lijm de dop altijd goed dicht met het lijmpistool. Maar omdat de glow sticks na een tijdje uitgewerkt zijn kun je er voor kiezen dit nu niet te doen, zodat je ze kunt vervangen.

 

Wel onder goed toezicht uiteraard. Zie onderstaande links voor meer foto's.

 

Armbandje met Bellen

 

 

Suus is echt gek op dit armbandje met bellen. Hij is van het merk MusikGlück in kleur en naturel.
De belarmband is bijzonder geschikt voor baby's hun eerste geluidservaringen.

 

Je kunt hem eerst zelf beethouden en er geluid mee maken. En dan kun je hem om een van de handen of voeten doen. Wissel af, blijf erbij en kijk hoe je kind erop reageert.

 

Muziek op Schoot

 

 

Wist je dat we in De Kliederschuur ook lessenseries Muziek op Schoot geven? Zie de link hieronder.

 

Spelen met Water

 

Je kunt al snel simpele sensorische activiteiten met (een beetje) water doen. We gaan er binnenkort een paar met jullie delen.

 

Als gezin zwemmen we regelmatig. Door omstandigheden was het een poosje geleden. En iedereen genoot dan ook volop van een dagje zwemmen.

 

Zo ook Suus. Ze genoot er van en ze heeft echt veel langer gebadderd dan ik had gedacht. Zelfs in het drukke bubbelbad met bubbels.

 

 

Baby Spa

 

 

Naast de eerste keer zwemmen zijn we ook naar de baby spa geweest bij Djoeke. Suus heeft daar een babymassage van Roos onder begeleiding van Djoeke van Babyspa De Spettertjes en een floatsessie gehad.

 

 

De Babyspa is niet alleen een leuk en intiem uitstapje maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van je kindje. Het is onder andere goed voor spieren en botten, bevordert het slaapritme, geeft verlichting bij darmkrampjes en zo zijn er meer nog meer voordelen.

 

 

Baby Massage

 

 

Djoeke komt hier babymassage geven in De Kliederschuur. Baby Massage lijkt mij een hele mooie aanvulling op alle activiteiten die we al doen in De Kliederschuur. Er is dan echt een hele mooie opbouw in de activiteiten. Van Baby Massage, naar Snoezel Uitje, Messy Play, Peuter en Kleuter Atelier, Kinderwerkplaats en dan de Workshops.

 

 

Suus en ik hebben genoten van de eerste lessenserie baby massage met Djoeke in De Kliederschuur.

 

Ballonnen Spel

 

 

Vul een ballon met helium en knoop er een lint aan. Begin met 1 of 2 ballonnen. Bijvoorbeeld 1 aan de voet en 1 aan de hand. Of alleen aan de voeten zodat ze met de ballonnen kunnen trappelen.

 

 

Let op scherpe nagels, je wil niet dat de ballon knapt. En blijf erbij zitten en observeer, kijk wat je kind ervan vindt. Wat leuk is aan deze balonnen is dat de confetti in de ballon ook nog geluid maakt.

 

 

Thema Ballonnen 

 

 

Set van 20 thema ballonnen met 20 linten voor ballonnen spel in een mooi organza opbergzakje.metbeen helium tank voor 20 ballonnen.

 

 

Eerste Kliederspel

 

 

Met deze waterafstotende rubber mat, met ergonomische tummy time kussen en kliedertray, waardoor ze de handen vrij heeft en langer op haar buik kan liggen kunnen we al onze eerste klieder activiteiten doen. Deze producten staan in de webshop, zie de link hieronder.

 

 

Sneeuw

 

 

Ook Suus heeft gister een beetje sneeuw ontdekt. Niet lang, want het was best koud aan de handjes, maar wel super interessant.

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Spelen met Erwtjes 

 

 

We hadden wat erwtjes over. In heb ze in een klein laagje water gedaan. Ze was helemaal onder de indruk en heeft er een poos er gespeeld.

 

 

Suus is 9 maanden en stopt alles in haar mond. Deze waren over van het eten en gekookt. Ze heeft er dus ook nog wat van opgegeten. Ik noem dit taste safe. Ik ben bezig met een groot taste safe pakket...

 

 

Sensorische Ballen

P

 

Sensorische Hoepel

 

 

Knoop eens wat materialen uit je Sensorische Schattenmandje aan een hoepel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.