Over mij

 

Wat superleuk dat je een kijkje neemt op de Website van de Kliederschuur. Ik ben Monique Plat en eigenaresse van De Kliederschuur. Samen met mijn vriend en vijf kinderen woon ik in Nijensleek (Drenthe).

 

Ik ben zelf altijd al erg creatief geweest. En als leerkracht was ik graag creatief met kinderen bezig, altijd zoekend naar manieren om de lesstof creatief aan te bieden. Maar ik merkte dat hier in het onderwijs steeds minder ruimte voor is. Er ligt zoveel nadruk op de theoretische vakken en zo weinig op wat je nog meer bent en kunt.

 

Ik ben dan ook helemaal niet van de 'werkjes'. Maar van het ontdekken en experimenteren, lekker out of the box creatief bezig zijn. Het proces vind ik veel belangrijker dan het resultaat. Met veel zorg verzamel ik materialen of maak ik ze zelf. Ik probeer zo veel mogelijk duurzame, natuurlijke en open eind materialen te gebruiken die de creativiteit en fantasie prikkelen.

 

Ik bied de materialen, altijd passend bij een thema of seizoen aan en doe dan een stapje terug. Ik observeer en bekijk wat ik kan doen om een kind verder te helpen. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat je lekker jezelf kunt zijn, dat een kind echt kind kan zijn. Er moet al zo veel en er mag zoveel niet. In de Kliederschuur kun je jezelf echt even helemaal laten gaan!

 

Er is inmiddels een heel mooi divers, uniek en breed aanbod in de Kliederschuur. Van jong tot oud, van babymassage, snoezelen, kliederen, knutselen, experimenteren, timmeren, dans, muziek tot kinderyoga. En inmiddels heb ik een fijn team om me heen verzameld om verschillende informatie avonden, dagen en trainingen zowel hier in De Kliederschuur als op locatie te geven.

 

 

En voor wie de Kliederschuur te ver weg is. We plaatsen met regelmaat foto's en filmpjes van creatieve activiteiten op Facebook in de hoop je te inspireren. Van veel van deze leuke activiteiten hebben we toffe complete pakketten gemaakt die je kunt vinden in de webshop van de Kliederschuur. Ook kun je bijna alle losse producten er vinden, zodat je zelf met de activiteiten aan de slag kunt.

 

 

Al die leuke creatieve activiteiten die we de afgelopen drie jaar hebben gedeeld op Facebook ben ik aan het clusteren op mijn website, zodat je de activiteiten makkelijk terug kunt vinden. Het is veel werk, nog niet af, maar er staan inmiddels al heel wat mooie inspiratie pagina's op.

 

 

Veel liefs Monique