Over mij

Ik ben Monique Plat en eigenaresse van de Kliederschuur. Samen met mijn vriend en vier kinderen woon ik in Nijensleek (Drenthe). Ik ben zelf altijd al erg creatief geweest. Ook als leerkracht was ik graag creatief met kinderen bezig, altijd zoekend naar manieren om de lesstof creatief aan te bieden. Maar ik merkte dat hier in het onderwijs steeds minder ruimte voor is.

Ik ben dan ook helemaal niet van de werkjes. Maar van het ontdekken en experimenteren, lekker out of the box creatief bezig zijn. Het proces vind ik belangrijker dan het resultaat.

Met veel zorg verzamel ik materialen of maak ik ze zelf. Ik probeer zo veel mogelijk duurzame, natuurlijke en open eind materialen te gebruiken die de fantasie prikkelen. Ik bied de materialen, altijd passend bij een thema of seizoen aan en doe dan een stapje terug. Ik observeer en bekijk wat ik kan doen om een kind verder te helpen.

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat je lekker jezelf kunt zijn. Dat een kind echt kind kan zijn. Er moet al zo veel en er mag zoveel niet. In de Kliederschuur kun je jezelf echt even helemaal laten gaan.

Er is inmiddels een heel mooi divers, uniek en breed aanbod in de Kliederschuur. In de toekomst hoop ik nog uit te breiden met een toffe ontdektuin. Zodat we dat wat we binnen doen ook buiten kunnen doen.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. En voor wie de Kliederschuur te ver weg is. Ik plaats met regelmaat foto's en filmpjes van creatieve activiteiten in de hoop je te inspireren.

Veel liefs Monique