Creatieve Activiteiten met de Sla Centrifuge

 

Dit is zeker een van de favoriete activiteiten hier in de Kliederschuur. Het is een activiteit die leuk is voor jong en oud! En er is ieder Thema of Seizoen wel een leuke activiteit mee te bedenken. 

 

Misschien heb je zelf nog een oude Sla Centrifuge staan? Je kunt een kijkje nemen bij de Kringloop. Bij de Action heb je er ook een voor weinig. De sla centrifuges die wij gebruiken in De Kliederschuur zijn transparant. Je kunt dan kijken tijdens het draaien.

 

Op Facebook delen we veel creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Wat natuurlijk op Facebook erg lastig terug te vinden is. Daarom ben ik hier op de website bezig met het clusteren van al deze creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Deze pagina ben ik nog aan het aanvullen.

 

 

Wij maken graag Draaikunst in De Kliederschuur. Het liefst op een manier zodat alles eronder spettert en je ziet wat je doet. Zoals met een draaiplateau of een spinner. Maar met een doorzichtige Sla Centrifuge is het ook heel erg leuk! Blijft de verf binnen in de bak, en kun je ook zien wat er gebeurt. 

 

Draaikunst met een Draaiplateau

 

 

Plak stevig papier of behang op je draaiplateau. Druppel er verf op en draaien maar! Zie onderstaande link voor meer foto's.

 

Draaikunst met een Spinner

 

 

Heb je thuis nog oude spinners liggen? Leg de spinner op een vel papier. Laat hem hard draaien. Druppel of spuit er dan wat verf op. Dit kan met een knijpflesje, spuitje, of pipetje.

 

Wij hebben verf verdund met water, je kunt ook ecoline gebruiken. Je kunt zelfs meerdere kleuren gebruiken. En als de spinner uitgedraaid is kun je hem gewoon nog een keer weer laten draaien. Of je verplaatst hem net eerst een stukje op je blad. Zie onderstaande link voor meer foto's.

 

 

Draaikunst met de Sla Centrifuge

 

 

Je doet het deksel van de Sla Centrifuge af en je legt een stevig papiertje in het mandje. Gewoon papier wil wel maar wij gebruiken meestal stevig aquarel papier omdat dit beter blijft liggen. Wil je toch dunner papier of andere materialen als stenen of dennenappels gebruiken. Plak deze dan vast met een beetje kneedgum.

 

Dan druppel je er wat druppen verf op, deksel er weer op en draaien maar. Bekijk ondertussen maar eens wat er gebeurt. Na een poosje draaien haal je het deksel er weer af en kijk je of je tevreden bent. Zo niet dan doe je er weer een paar druppen verf bij en draai je nog een keer. Oh en voor de finishing touch strooi je ervoor de laatste keer draaien natuurlijk nog een paar glitters overheen. 

 

Je kunt verschillende soorten verf gebruiken. Het is makkelijk als het in een knijpflesje zit. Zoals de flesjes van de IKEA of de Action. Of je doet zelf wat verdunde plakkaatverf in een knijpflesje. Je kunt ook verdunde plakkaatverf in een potje of bakje doen met een spuitje erbij.

 

Ik verdun de verf vaak met een beetje water. Ik zeg altijd hoe dunner de verf, hoe meer t spettert. Experimenteer hier maar wat mee. Dikke of kleine klodders, veel of weinig klodders, dicht op elkaar of wat verder uit elkaar, één kleur of veel kleuren.

 

Als je klaar bent haal je het kunstwerk voorzichtig uit de Sla Centrifuge en laat je het goed drogen. Je kunt er een kaartje, collage of slinger van maken. Of je verwerkt het spin art kunstwerkjes in een groter kunstwerk. Zoals je hieronder kunt zien bij de flamingo.

 

En dan kan het volgende papiertje er in. Til tussendoor of op het eind even een keer het mandje op om te kijken wat er gebeurt in de slacentrifuge. En als je er veel achter elkaar maakt, en het mandje wordt echt vies, spoel hem dan tussendoor een keertje schoon. Aan het eind maak je hem natuurlijk helemaal even schoon.

 

Verdunde Plakkaatverf in een Potje met een Spuitje

 

 

Verdunde Plakkaatverf in een Knijpfles

 

 

Verf Flesjes van De IKEA

 

 

Verf Flesjes van de Action 

 

 

Verf of Voedingskleurstof gemengd met Haargel

 

Water gemengd met Voedingskleurstof

 

Glow in The Dark Verf

 

 

Dan volgen er nu een heleboel toffe activiteiten die wij in de Kliederschuur al hebben gedaan met de Sla Centrifuge ter inspiratie.

 

Rondjes in de Sla Centrifuge 

 

Kartonnen Bordjes in de Sla Centrifuge 

 

 

Kartonnen bordjes in de Sla Centrifuge. Zie de link hieronder voor meer foto's.

 

 

Gekke Dieren Maken met Spinn Art Bordje als Basis

 

 

Verjaardag Slinger Maken 

 

Kartonnen bakjes in de Sla Centrifuge 

 

 

In plaats van kartonnen bordjes hebben we kartonnen bakjes in de Sla Centrifuge gedaan. Het zijn leuke bewaarbakjes geworden. Zie de link hieronder voor meer foto's.

 

 

Mooie Papiertjes in de Sla Centrifuge 

 

 

Glow in the Dark Verf in de Sla Centrifuge

 

 

Glow in the Dark Kunst in de sla centrifuge. Zie onderstaande link voor meer foto's.

 

 

Uitnodigingen Maken met de Sla Centrifuge

 

 

Kerstkaarten Maken met de Sla Centrifuge 

 

 

Doe een kaartje naar keuze in de sla centrifuge. De dubbele kaartjes die wij gebruiken hebben we gekocht bij de Action. Druk het kaartje een beetje aan, doe er dan wat klodders verf op en draaien maar.

 

Tot slot kun je er wat glitters op strooien en nog een keer flink draaien. Wij hebben hier en daar nog wat grote sterren en kerstboom glitters in de natte verf gelegd. Zie onderstaande link voor meer foto's.

 

Tekst op een Kaartje

 

 

Schrijf met bijvoorbeeld een zwarte stift een tekst op je kaartje. Plak dit vervolgens af met schilderstape. Zodra de kaart uit de sla centrifuge komt haal je de tape er weer af. Het kan natuurlijk ook andersom. Dat je eerst een stukje afplakt met tape en er later een leuke tekst op schrijft.

Kerstboom in de Sla Centrifuge

 

 

Bloemblaadjes in de Sla Centrifuge

 

 

Stenen in de Sla Centrifuge

 

Gekookte Eieren in de Sla Centrifuge 

 

Eieren in de Sla Centrifuge

 

 

Hartjes in de Sla Centrifuge

 

 

Unicorns in de Sla Centrifuge 

 

 

Dino's in de Sla Centrifuge

 

 

Lego Pop in de Sla Centrifuge

 

 

Ster, Maan, Zon in de Sla Centrifuge

 

 

Walvis in de Sla Centrifuge

 

 

Creall Verf

 

 

Ik krijg vaak de vraag welke verf gebruik jij? Dat zijn deze flessen van Creall. Deze plakkaatverf is milieuvriendelijk, ontwikkeld voor op scholen en dus 100% veilig voor kinderen. Én de verf is makkelijk afwasbaar! 

 

 

Pakket Draaikunst

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? We hebben er een mooi pakket genaamd Draaikunst van gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Wist je dat er ook een Creatief Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Creatief Pakket van De Kliederschuur thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Creatieve Abonnement.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe creatieve activiteiten met de sla centrifuge hebben gedaan ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.