Creatieve Sint Maarten & Halloween Activiteiten

 

In De Kliederschuur volgen we de Seizoenen en Feestdagen. We doen dan veel creatieve activiteiten die bij het Seizoen of de Feestdag passen. Ik deel hier veel van op o.a. Facebook, maar daar zijn de activiteiten lastig terug terug te vinden. Daarom vind je hier al onze Creatieve Sint Maarten en Halloween Activiteiten.

 

TIP! Neem ook eens een kijkje op de inspiratie pagina Creatieve Herfst Activiteiten.

 

 

Op Facebook delen we veel creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Wat natuurlijk op Facebook erg lastig terug te vinden is. Daarom ben ik hier op de website bezig met het clusteren van al deze creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Deze pagina ben ik nog aan het aanvullen.

Buisje, Fles of Zakje thema Halloween 

 

 

Is je kind nog te jong voor een sensorische bak? Dat wat je als activiteit in een sensorische bak zou aanbieden aan oudere kinderen, kun je prima in een buisje, fles of zakje aanbieden aan jongere kinderen. Zo kunnen ze ook veilig ontdekken en spelen.

 

 

Sjaals Thema Halloween 

 

Vogelverschrikker

 

 

Leuk setje om sensopatisch mee te spelen met bonenmix en met het thema 'vogelverschrikker' passende materialen. Bied niet alles in één keer aan, maar voeg steeds wat toe aan het spel. Beoordeel zelf wat je aanbiedt. Te kleine onderdelen kun je eerst weglaten.

 

 

Halloween Mix

 

Orange Linzen

 

Orange Rijst

 

Oobleck

 

IJsballen met Spinnetjes 

 

 

Doe een plastic spinnetje in een water of gewone ballon. Vul deze met water en leg ze een nachtje in de vriezer. Bekijk ze met een vergrootglas, hak de spinnen eruit met een hamertje, of laat ze smelten met een pipet met warm water en of zout. Als we hakken in het ijs doen we meestal om het helemaal af te maken ook nog een veiligheidsbril op.

 

 

Kriebelbeestjes 

 

Zwemmend Spinnetje

 

Neem een glad wit bord. In de Zomer kun je visjes tekenen, in de Herfst een spinnetje, met Valentijn een hartje met Kerst een Kerstboom. Of maak gewoon een leuke tekening. Maak hem niet te groot en kleur hem goed in, want anders valt hij uit elkaar. Experimenteer er maar eens mee. Het kleuren doe je met whiteboard markers (met nieuwe gaat het beter). Laat de tekening eventjes drogen, je kunt hem een beetje droog blazen. Dan giet je er langzaam het water (kamertemperatuur/lauw) bij. En de spin gaat drijven. Door te blazen met het rietje kun je hem laten zwemmen. Maak het bord weer schoon en droog en je kunt nog een keer. Zie het filmpje in de link hieronder.

 

 

Kriebel Spinnetjes Maken

 

We hebben deze leuke kriebel spinnetjes gemaakt tijdens de Halloween Kinderyoga. Zie onderstaande link voor meer foto's.

 

 

Spaghetti met Oogballen

 

Spaghetti Monsters

 

Orange Slijm

 

Vleermuis Spetten

 

Hand of Masker van Gips

 

Spookhuis

 

Stempelen met Appels 

 

Pompoen Verven

 

 

We hebben kartonnen bakjes op kartonnen bordjes gezet, zodat je daar de pompoen op kunt zetten. Dan kan de verf rustig omlaag kan druppen. We hebben dit met de flesjes verf van de ikea en met verdunde plakkaatverf gedaan.

 

Krijtjes Smelten op Pompoen

 

 

Je kunt ook op een pompoen krijtjes plakken en deze laten smelten met een föhn of heat tool. Denk wel om tafel dekking en houden kleding want dit spettert wel.

 

Pompoen Uithollen 

 

Lampion van Schapenwol

 

Aftelkalender 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder.

 

 

Wist je dat er ook een maandelijks baby, sensopatisch spel, creatief en timmer abonnement is? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een uniek en creatief pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over de verschillende abonnementen.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Wist je dat we ook individuele en team informatie avonden en trainingen geven, zowel op locatie als hier in De Kliederschuur. In onderstaande link lees je meer over de verschillende trainingen.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe activiteiten passend bij seizoenen en feestdagen hebben gedaan ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.