Team Training Kliederatelier

 

De team training Kliederatelier is een training van vijf bijeenkomsten, waarbij we jullie gaan inspireren. Want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we jullie laten zien en ervaren.

 

De training wordt gegeven door Mirna, Anneke, Sannemarijn en Monique. Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur. Anneke en Sannemarijn hebben ervaring met de visie van Regio Emilia, Emmi Pikler en hebben o.a gewerkt met open eind materiaal, de uitdagende leeromgeving en sensopatisch spel in de kinderopvang. En Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan. Samen vormen we Team Klieder Atelier. In onderstaande link lees je meer over het team Kliederatelier.

 

 

Iedere bijeenkomst wordt er een nieuw onderwerp besproken. Dit doen we aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes. Maar ook door het zelf ervaren, meekijken en meedenken op locatie en het doorwerken van het Kliederboek.

 

De volgende vijf onderwerpen komen aan bod:
1. De meerwaarde van Sensopatisch Spel.
2. Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van uitdagende materialen uit de 'Echte Wereld'.
3. Werken vanuit Seizoenen en Thema's.
4. Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier.
5. Sensopatisch Spel Inzetten bij Zorgleerlingen.

 

 

De training begint in de Kliederschuur. Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers volgt de presentatie over Sensopatisch Spel. In De Kliederschuur ervaar en zie je wat er mogelijk is. Na deze training krijgen jullie allemaal het eerste deel van het Kliederboek en een compleet basis pakket op maat voor het hele team mee naar huis, zodat jullie gelijk aan de slag kunnen.

 

Het Kliederboek bevat nog eens alle informatie die besproken is. Termen als Loose Parts, Sensory Play en Invitation to Play worden nog eens duidelijk uitgelegd. Daarna volgen er een aantal opdrachten en vragen waar jullie mee aan de slag kunnen gaan.

 

We maken een groot basis pakket op maat zodat jullie een enorme hoeveelheid aan kliederactiviteiten bij de hand hebben, waar jullie gelijk mee aan de slag kunnen. Na de derde ontmoeting weten jullie hoe je al deze kliederactiviteiten bij ieder seizoen of thema in kunt zetten.

 

 

Na ongeveer een maand komen we voor de eerste keer bij jullie op locatie. Het Kliederboek wordt nabesproken waarna een presentatie over het nieuwe onderwerp volgt. Dit aan de hand van eigen ervaringen, foto’s, filmpjes, voorbeelden en tekst en uitleg. Ook nemen we met elkaar het nieuwe Kliederboek door, en kan er eventueel gelijk op locatie worden meegekeken naar de mogelijkheden.

 

Ter afsluiting van de training is er een afsluitende avond in de Kliederschuur. We gaan dieper in op hoe je Sensopatisch Spel kunt inzetten bij zorgleerlingen. Jullie mogen hiervoor praktijkvoorbeeld meenemen die we gaan bespreken. En aan het eind krijgen jullie een heus Kliederatelier Certificaat!

 

 

In de online agenda van De Kliederschuur kun je alvast zien welke dagen we nog niet bezet zijn. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kristy
2 jaar geleden

Hoi,
Is het ook mogelijk om een losse workshop te geven voor een team van pedagogisch medewerkers van een kinderdagverblijf? Ik hoor het graag!