Team Training Kliederatelier

De team training Kliederatelier is een halfjaar traject waarbij we je gaan inspireren. Want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we je laten zien en ervaren.

De training wordt gegeven door Mirna, Anneke en Monique.
Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur.
Anneke heeft veel ervaring in de opvang en het werken met de Reggio Emilia aanpak. Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan.

In een periode van 6 maanden komen er 5 onderwerpen aan bod. Iedere maand
wordt er een nieuw onderwerp besproken. Dit doen we aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes. Maar ook door het zelf ervaren, meekijken en meedenken op locatie en het doorwerken van het Kliederboek.

De volgende zes onderwerpen komen aan bod:
1 De meerwaarde van Sensopatisch Spel
2 Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving door middel van uitdagende materialen uit de 'Echte Wereld'
3 Werken vanuit Seizoenen en Thema's
4 Het opzetten van een Binnen en Buiten Atelier 

De training begint in de Kliederschuur. Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers volgt de presentatie over Sensopatisch Spel. Deze wordt gegeven door Mirna, Anneke en Monique. In De Kliederschuur ervaar en zie je wat er mogelijk is.
Na deze avond krijg je het eerste deel van het Kliederboek en een compleet basis
pakket mee naar huis, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Het Kliederboek bevat nog eens alle informatie die besproken is. Termen als Loose Parts, Sensory Play en Invitation to Play worden nog eens duidelijk uitgelegd. Daarna volgen er een aantal opdrachten en vragen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Er is een basis pakket voor baby's, onderbouw en middenbouw (bovenbouw komt nog). De pakketten bevatten onder andere Sensory Bottles, de Kliederdoos, Kliederbak, Kliedertray, Kliederspiegel, Kliederbord, Kliederschaal, Draaikunst, het Experimenteer pakket, Schildersezels met bord voor het buiten atelier, basis materiaal voor Sensopatisch Spel, spelen en ontdekken met Loose Parts en een basis pakket voor de Zand en Watertafel.

Zo heb je een enorme hoeveelheid aan kliederactiviteiten bij de hand, waar je gelijk mee aan de slag kunt.
Na de derde ontmoeting weet je hoe je al deze kliederactiviteiten bij ieder seizoen of thema in kunt zetten.

Na ongeveer een maand komen we voor de eerste keer op locatie. Het Kliederboek word nabesproken waarna een presentatie over nieuwe onderwerp volgt. Dit aan de hand van eigen ervaringen, foto’s, filmpjes, voorbeelden en tekst en uitleg. Ook nemen we met elkaar het nieuwe Kliederboek door, en kan er eventueel gelijk op locatie worden meegekeken naar de mogelijkheden.

Ter afsluiting van de training is er een afsluitende avond in de Kliederschuur met Mirna, Anneke en Monique. We gaan dieper in op hoe je Sensopatisch Spel kunt inzetten bij zorgleerlingen. Je mag hiervoor een praktijkvoorbeeld meenemen die we gaan bespreken. En aan het eind krijgen jullie een heus Kliederatelier Certificaat!

De kosten voor deze team training op locatie zijn €2.499,00. Dit bevat 2 avonden van 2 uur in de Kliederschuur en3 keer een middag van 3 uur op locatie inclusief voor- en nabereiding van 2 uur per keer.

Bij de training moet minimaal 1 basis pakket afgenomen worden. Alle basis pakketten kosten €499,99. En je kunt kiezen uit de volgende: opvang 0t/m12, onderbouw, middenbouw, bovenbouw en professionals op maat.

We gaan eerst een pilot teamtraining Kliederatelier draaien. Dit gaan we doen met een Kindcentrum uit Blokzijl. We focussen ons eerst op de opvang, onderbouw en middenbouw. Na een eerste pilot zullen we ook met een aanbod en basis pakket voor de bovenbouw komen.

In de Websop van de Kliederschuur kun je de Team Training Kliederatelier bestellen met eventuele extra basis pakketten. Dan neem ik contact met je op en bekijken we de mogelijkheden. Maar je mag natuurlijk ook eerst contact met mij opnemen.