Zomerfeest Kliederschuur 

 

Hieronder een Filmpje van het Zomerfeest 2023. Het volgende Zomerfeest is op zaterdag 20 juli 2024 voor de Zomervakantie.

 

 

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het Zomerfeest bij De Kliederschuur. Het rooster voor de workshops en de Mini Markt beginnen vorm te krijgen.

 

Na bestelling van een ticket in de webshop van De Kliederschuur krijg je het workshop rooster met tijden en emailadressen. Dan kun je alvast een plekje reserveren bij degene die de workshop geeft, zodat je zeker bent van een plekje bij jouw favoriete workshop.

 
Vier keer per jaar organiseer ik een Seizoensfeest bij De Kliederschuur. Deze dagen kun je zien als 'open dag'. Je kunt dan een kijkje nemen in de Kliederschuur. Ook zijn wij van team Training Kliederatelier aanwezig om vragen te beantwoorden.
 

 

Naast vele Kliederschuur activiteiten is er tijdens een Seizoensfeest ook ruimte voor andere creatieve ondernemers uit de buurt. Er is namelijk een mini markt en er worden gast workshops gegeven.

 

Een strippenkaart voor 4 workshops kost €15,00, een strippenkaart voor 8 workshops kost €25,00 en een gezinsstrippenkaart voor 12 workshops kost €35,00. Op de dag zelf kunnen er (als die ruimte er nog is) alleen strippenkaarten van 4 workshops bij worden gekocht.

 

Na bestelling van een ticket ontvang je het rooster van de workshops tijdens het Zomerfeest. Per workshop zie je de tijden waarop deze workshop wordt gegeven. Met daarbij het e-mailadres waar je naar kunt mailen om een plekje te reserveren. Bestel via de link hieronder alvast je Strippenkaart voor het Zomerfeest.  

 

GRATIS ACTIVITEITEN 

 

- Snoezelhoekje voor Baby’s
- Messy Play 

- Grote grindbak
- Blotevoetenpad
- Toverdrankjes
- Waterspelletjes
- Buitenkeukentje
- Verf schieten met Waterpistool
- Draaikunst
- Pony rijden en verzorgen met Rosa

 

Snoezelhoekje voor Baby's 

 

 

Binnen in de Messy Play ruimte staat er een gezellig snoezel hoekje klaar voor baby's. He kunt hier samen met je baby en rental baby activiteiten ontdekken. 

 

Messy Play

 

 

Buiten staat er een Messy Play klaar voor kinderen van 1,5 tot en met 4 jaar. Kinderen mogen hier spelen onder begeleiding van een volwassen. 

 

Blotevoetenpad 

 

 

Trek je schoenen uit en probeer het blotevoetenpad.

 

Toverdrankjes 

 

 

Voor de wat oudere kinderen staan er twee watertafels klaar. In de een kun je toverdrankjes maken.. en bij de ander kun je spelen met waterparels.

 

Waterspelletjes 

 

 

We gaan uit van een mooie warme zomerdag! Daarom staan er leuke waterspelletjes klaar. 

 

Buitenkeukentje 

 

 

Verf Schieten met Waterpistool 

 

 

Draaikunst

 

Pony rijden en verzorgen met Rosa

 

 

Knuffelen met en zorgen voor een dier is ook een sensorisch activiteit. Met je handen door de haren van het dier. Of met je handen in de zak met brokjes die sterk ruiken.

 

De rustgevende druk van een konijn op je schoot. Of de ritmische bewegingen als je op een pony rijdt, waarbij je ook nog eens goed in balans moet blijven.

 

Daarom komt Rosa samen met haar pony naar het Zomerfeest. De pony mag verzorgd worden, op gereden worden en krijgt daar natuurlijk ook trek en dorst van. Na een half uur pony verzorgen, is er een uur pony rijden. 

 

Pony verzorgen en borstelen (maximaal 4 per keer, anders wordt het te druk voor de pony): 10:00, 11:30, 14:00, 16:30 uur. En pony rijden: 10:30, 13:00, 15:30 uur.

 

 

Naast het borstelen en verzorgen van de pony mogen we ook de manen kleuren met haarkrijtjes. En deze leuke haarkrijtjes komen natuurlijk ook in de beauty salon te liggen.

 

KLIEDERSCHUUR WORKSHOPS 

Aan deze workshops kun je de gehele dag deelnemen. De workshops kosten per kind of koppel 1 strip van de strippenkaart per workshop.

 

- Zomerkroon
- Tie Dye
- Regenboogpot
- Pouring Bloempot
- Tentje Weven
- Zomerse armbandjes
- Steentjes zoeken
- Geode kraken

 

Zomerkroon 

 

 

Knutsel samen een mooie kroon. Wij hebben bruin inpakpapier gebruikt. Plak er dubbelzijdig tape op. Maak samen een fijne wandeling en verzamel mooie takjes, blaadjes, bloemen, veertjes en plak ze gelijk op je kroon!

 

Tie Dye

 

Regenboogpot

 

Pouring Bloempot

 

 

We hebben de potjes op een papieren bakje met bordje gezet. Zodat de verf rustig naar beneden kan druppen. We hebben dit keer de flesjes verf van de action gebruikt. Maar het wil ook goed met de flesjes van de Ikea.

 

 

Of je verdund je eigen verf met wat water en gebruikt spuitjes. Laat ze goed drogen en daarna even aflakken, zodat ze ook buiten neergezet kunnen worden.

 

Tipi Tentje Weven

 

 

Van zelfdrogende klei en een kopje maak je rondjes. Bind vijf saté prikkers aan elkaar vast met een klein loom elastiekje. Zet deze in de klei, beetje aandrukken zodat de pootjes goed vast zitten. En zo laat je ze drogen. Je kunt deze voorbereidingen zelf of samen doen.

 

Als ze hard en droog zijn kun je beginnen. Knoop een draadje aan een van de stokjes. Ga met je draad naar het volgende stokje, draai er een rondje omheen en ga met je draad weer naar het volgende stokje.

 

Hou wel een stukje open, anders kan de Indiaan niet naar binnen, dus daar ga je weer terug. Is je kleur op, maak hem vast aan het stokje of knoop er een nieuw kleurtje aan vast. Jongere kinderen kunnen het draad er ook gewoon om heen draaien.

 

Schuif een paar veertjes in het elastiek, doe hier nog wel een extra touwtje om heen. Want het elastiekje knapt na een tijdje. Dan kun je de klei nog schilderen.

 

 

De grote tipi hebben we eigenlijk op dezelfde manier gemaakt, maar dan met grote takken uit het bos, touw en stroken stof. Het eerst maken van het kleine tentje is een mooie oefening voor de grote.

 

Zomerse Armbandjes

 

 

Steentjes Zoeken

 

 

Mooie steentjes zoeken in het schelpenzand. Een van de activiteiten tijdens het Zomerfeest. De 10 mooiste steentjes mag je in een jute zakje mee naar huis.

 

Geode Kraken

 

 

GAST WORKSHOPS 

Omdat deze workshops er maar een paar keer of beperkt zijn kun je je na bestelling van een strippenkaart alvast inschrijven. Zo is de workshop Kliederdans maar 1 keer. De workshops kosten 1 strip kind of koppel per workshop. Vol = Vol!

 

- Bellenfeestje – Suus Kruiskamp van het Belevingshuus
- Bruisbal, showerbomb maken - Inge van Dongen van Young Living
- Muziek op Schoot – Marleen Bronswijk
- Muzziekkriebels - Marleen Bronswijk
- Kinderyoga - Tryntsje Rekker van Yogamatties
- Zomervakantie Notitie Boekje – Minke van Minke's Knutsel-tijd
- Belevingsworkshop - Corina van Happy Kids Massage
- Beauty Salon 
- Fotoshoot Kleurenpoeder - Jolanda van Jokra Foto
- Wrapping Stick - Reina van Groeiromte
- Kliederdans - Roos van De Kliederschuur!
- Ontspanningsworkshop voor Volwassenen 
 

Bellenfeestje

 

Zie de bellen zweven door de lucht. Van kleine tot grote bellen. Bellen brengen verwondering & plezier. Kom samen met Suus mooie bellen maken. Zelf of samen bellen maken is super LEUK! Groetjes Suus van het Belevingshuus.

 

 

BELLENFEESTJE
Duur: 30 minuten
Wie: Suus Kruiskamp van het Belevingshuus
Leeftijd: voor iedereen
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: maximaal 10
Waar: Buiten in het gras, achter de grindbak
E-mailadres: suus.belevingshuus@gmail.com
Wanneer: 10:30, 11:30, 14:30 en 15:30 uur

 

Bruisbal/Showerbomb Maken

 

Met uitsluitend natuurlijke ingrediënten gaat Inge met jullie Bruisballen/Showerbombs maken. Hieraan voegen we etherische oliën van Young Living toe voor hun fantastische eigenschappen en geur, maar ook bloemblaadjes en kleurstof voor het extra feestje in bad of onder de douche!

 

 

BRUISBAL/SHOWERBOMB MAKEN
Duur: 30 minuten
Wie: Inge van Dongen van Young Living
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: 5 personen
Waar: Naast haar kraam op de Mini Markt
E-mailadres: imvandongen@hotmail.com
Wanneer: 11:00, 13:00 & 16:00 uur = VOL

 

Muziek op Schoot

 

Ook Marleen is weer aanwezig op het Zomerfeest. Ze geeft workshops Muziek op Schoot en Muzziekkriebels. Samen met je (klein)kind zomerse liedjes zingen, muziek maken, beleven, spelen en bewegen op muziek.

 

 

MUZIEK OP SCHOOT
Duur: 30 minuten
Wie: Marleen Bronswijk
Leeftijd: 0-3 jaar
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: maximaal 10 koppels
Waar: Buiten in het gras voor de Boerderij
E-mailadres: marleen_vd_brink@hotmail.com
Wanneer: 10:00, 12:00, 14:30 uur

 

Muziekkriebels

 

Ook Marleen is weer aanwezig op het Zomerfeest. Ze geeft workshops Muziek op Schoot en Muzziekkriebels. Op een speelse manier muziek maken, zingen, bewegen en luisteren naar muziek.

 

 

MUZIEKKRIEBELS
Duur: 30 minuten
Wie: Marleen Bronswijk
Leeftijd: 4-8 jaar
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: maximaal 10 kinderen
Waar: Buiten in het gras voor de Boerderij
E-mailadres: marleen_vd_brink@hotmail.com
Wanneer: 11:00, 13:30 uur

 

Kinderyoga met Tryntsje

 

Ook Tryntsje van Yogamatties is aanwezig op het Zomerfeest. Ze geeft workshops kinderyoga en staat op de mini markt. Tijdens de workshops van Yogamatties kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken met yoga.

 

Aan de hand van een verhaal gaan we 'alsof' op avontuur en doen we yogahoudingen die daarbij passen. Denk bijvoorbeeld aan een uitje naar de dierentuin waarbij we verschillende dieren nadoen. Of aan een wereldreis waarbij we een bijzonder en ver land gaan ontdekken, terwijl we yogahoudingen doen. Zo zorgt kinderyoga op een leuke manier voor plezier en ontspanning. Wie gaat er mee op avontuur?

 

 

KINDERYOGA
Duur: 30 minuten
Wie: Tryntsje Rekker van Yogamatties
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: maximaal 8 kinderen
Waar: Buiten in het gras voor de Boerderij
E-mailadres: tryntsje@yogamatties.com
Wanneer: 10:30, 11:30, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur

 

Zomervakantie Journal Notitie Boekje 

 

Ook Minke van Minke's Knutsel-tijd is weer aanwezig op het Zomerfeest. Ze geeft workshops journalen en staat op de mini markt. 

 

Elke vorm van creativiteit kunnen kinderen in een Journal kwijt. Journalen is niet alleen leuk voor volwassenen, ook kinderen hebben behoefte om hun emoties op een creatieve manier te verwerken en dit te bewaren in een journal.

 

 

Een journal is een persoonlijk creatief dagboek waarin kinderen zich na een inspannende dag op school even creatief kunnen ontladen en ontspannen. Kinderen kunnen in een journal krassen, schrijven, tekenen, krijten, schilderen, scheuren, knippen en plakken. Allemaal technieken en vaardigheden die kinderen kunnen gebruiken in hun eigen creatieve proces.

 

Tijdens de workshop maken kinderen een klein Journal (notitie-knutsel-teken) boekje waarin ze hun eigen zomervakantie herinneringen kunnen verwerken!

 

 

ZOMERVAKANTIE JOURNAL-NOTITIE BOEKJE
Duur: 30 minuten
Wie: Minke van Minke’s Knutseltijd
Leeftijd: vanaf 8 jaar alleen, onder de 8 jaar samen met ouder/volwassenen
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: 6 kinderen of koppels per ronde
Waar: Binnen aan de grote Atelier Tafel
E-mailadres: minkesknutseltijd@gmail.com
Wanneer: 10:30, 11:30, 13:00 VOL, 14:00, 15:00  en 16:00 uur

 

Belevingsworkshop

 

 

Ook Corina van Happykidsmassage is weer aanwezig op het Zomerfeest. Naast veel Kinder massage tips geeft Corina ook veel Natuurtips. En daar dan weer een combinatie van. Dit gaat ze ook doen in een workshop tijdens het Zomerfeest. Ook staat Corina op de mini markt.

 

Tijdens deze workshop die bedoeld is voor ouders met kinderen vanaf 6 jaar, zullen de zintuigen op verassende manieren worden geprikkeld. Laat je verassen en ga voelen, ruiken en proeven.

 

De workshop wordt gegeven door Corina Elzenaar, masseuse en welzijnscoach en uitgeefster van de Happy kids massage methodiek.

 

 

BELEVINGSWORKSHOP
Duur: 30 minuten
Wie: Corina
Leeftijd: Voor ouders met kinderen vanaf 6 jaar
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: maximaal 8 koppels
Waar: Buiten in het gras voor de paardenbak
E-mailadres: happykidsmassage@outlook.com
Wanneer: 10:00 en 14:00 uur

 

Beauty Salon met Conny en Leen 

 

 

Er wordt me wel vaker gevraagd. Hoe ziet Sensopatisch Spel voor oudere kinderen eruit? Dan zeg ik vaak dat het steeds meer op experimenteren begint te lijken.

 

Maar daarnaast vind Roos (9 jaar) het ook heerlijk om zichzelf te versieren. Of om samen met haar vriendinnen en broers elkaar te versieren ofwel bekliederen.

 

Ze mogen hier graag experimenteren met schmink, make up, geurtjes, glitter tattoos, nagellak, haarkrijt, haarkleurtjes of gekleurde haargel met glitters zoals op de foto.

 

Daarom komt er op het Zomerfeest een heuse beauty salon! Verzorgd door Conny Schiere van Doorbraakdoorinzicht en Leen van Dorpe van Art Studio Funk Design  Meer informatie hierover volgt nog!

 

Fotoshoot Kleurenpoeder 

 

 

Tijdens het Zomerfeest maken Conny en Leen van de Beautybar een gezellig fotohoekje. Leen doet je make up en Conny je haren. Trek een van de mooie jurken aan en maak mooie fotos.

 

Van 11 tot 12 komt er een fotograaf! Jolanda van Jokra Foto komt mooie fotos met kleurenpoeder maken!!! Dat moesten we eerst natuurlijk even uitproberen.

 

Lukt het je niet om 's morgens al naar het Zomerfeest te komen. Niet getreurd we hebben mooie pakketjes gemaakt zodat je er zelf ook mee aan de slag kunt.

 

Wrapping Stick 

 

 

Reina van Groeiromte.reina staat ook op de Mini markt tijdens het Zomerfeest. En bij haar kun je ook de workshop Wrapped Sticks volgen.

 

Kliederdans 

 

 

KLIEDERDANS
Duur: 30 minuten
Wie: Monique Plat Eigenaresse Kliederschuur
Leeftijd: Voor iedereen, eventueel samen met een ouder
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: 25 kinderen of koppels
Waar: Buiten in het gras achter de boerderij
E-mailadres: plat_monique@hotmail.com
Wanneer: 12:30 uur = VOL

 

Ontspannings workshop voor Volwassenen 

 

Hoi ik ben Maartje van Oerbeleven. De workshop die ik geef is een kennismaking met de diepe transformatie van rebirth werk. Een reis van 20 min heerlijk liggend en even helemaal niks, alleen jij.

 

De verbinding met onze eigen natuur herstellen en alles zuiveren wat ons niet meer dient. Het leven vanuit onze eigen kracht aangaan. Door de inzet van sjamanistusche drum en werken met klank kom je in diepe ontspanning en brengt je in contact met je eigen kern.

 

Een reis in diepe ontspanning waar je weer bruisend wakker wordt. Je voelt je weer herboren, met deze reis kunnen diepe trauma's geheeld worden en kunnen lichamelijke klachten de weg vinden naar herstel. Leef vanuit je eigen bron daar waar het leven begon en eindigen zal.

 

 

ONTSPANNINGS WORKSHOP VOLWASSENEN 
Duur: 30 minuten
Wie: Maartje Luitjes
Leeftijd: Volwassenen 
Kosten: 1 strip van de strippenkaart
Plek: maximaal 10 deelnemers 
Waar: Buiten in het gras voor de Boerderij
E-mailadres: oerbeleven@gmail.com
Wanneer: 11:00, 13:30, 15:30 uur

 

MINI MARKT

 

Het winkelhoekje en het ruilhoekje zijn de gehele dat geopend. Daarnaast is er buiten nog een mini markt. Hieronder kun je zien welke creatieve ondernemers er te vinden zijn op de mini markt. 

 

 

Omdat er in De Kliederschuur veel ouders met jonge kinderen komen heb ik in de hal een ruilhoekje. Iedereen kent wel het principe van de Minibieb... Alleen naast kinderboeken kun je hier ook kinderkleding, spullen en speelgoed ruilen.

 

 

Je hoeft niet perse wat terug te leggen zie je iets moois wat je goed kunt gebruiken? Neem het dan gerust mee! Heb je een mooi boek, kledingstuk of mooi speelgoed over waar je nog graag iemand blij mee wilt maken? Leg het er dan maar bij.

 

 

Nu krijg ik vaak meer dan ik kwijt kan in het ruiloekje. Daarom maken we er tijdens de Seizoensfeesten een grote ruilhoek van! Principe blijft hetzelfde. Zie je iets wat je goed kunt gebruiken, neem het mee! Heb je zelf nog iets over waar je een ander nog blij mee wil maken, leg dit dan erbij.

 

Hier zie je welke creatieve ondernemers er nog meer op de Mini Markt staan 

 

Landelijk Lekker

 

 

Vanaf nu zorgt Landelijk Lekker bij ons voor de catering tijdens de trainingen Kliederatelier in De Kliederschuur. Ze staan ook op de mini markt tijdens het Zomerfeest! Want van een zonnige dag vol workshops en activiteiten krijg je vast wel trek!

 

Bij onze kraam vind je de meest verrukkelijke poffertjes die speciaal voor jou zijn bereid met de lekkerste toppings, wat dacht je van een poffertje met vers fruit, kleurrijke hagelslag of heerlijke chocoladesaus? We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op ons poffertjesparadijs op het Zomerfeest. Tot dan!

 

 

Het Belevingshuus 

 


Op de markt staan Marita & Suus met informatie rondom de activiteiten van het Belevingshuus & Belevingsgericht aan de slag.  Alles is gebaseerd op de zintuigen, seizoenen, thema's & feestdagen. We laten zien wat er allemaal mogelijk is met eenvoudige materialen. Wat toegankelijk is voor iedereen! Jong & oud, groot & klein, met of zonder een beperking. Op zoek naar inspiratie? Naar vernieuwende ideeën? Kom dan naar onze stand! Tot dan! Groetjes Marita & Suus.

Belevingsgericht aan de Slag

Belevingsgericht aan de slag opent je zintuigen, voor nieuwe ideeën & inspiratie. Welke je kunt gebruiken in dag- en vrijetijdsbesteding. Inmiddels zijn er al duizenden ideeën verzameld op het digitale prikbord.

 

Minke's Knutseltijd

 

 

Met het Journal/knutsel pakket, wat we op de markt gaan verkopen, kunnen kinderen thuis zelf hun eigen Creatieve Journals maken! Onze Journal/Knutsel pakketten bestaan deels uit onze eigen ontwikkelde producten en leuke knutselmaterialen, in verschillen thema’s. Dus kom gezellig naar het zomerfeest bij De Kliederschuur, waar je onze kraam kunt vinden! Laat je kinderen ook kennis maken met Journalen, want elke vorm van creativiteit kunnen kinderen in een Journal kwijt, ook jouw kind!

 

 

Frummeltje Handgemaakte Babyspullen 

 

Frummeltje maakt unieke baby- en kinderproducten van diverse stofsoorten. De producten worden op bestelling gemaakt en daarbij kies je zelf met behulp van mij je stofjes uit! Denk hierbij aan; kleding, bad textiel, dekentjes, stoelkussens, babynestjes of knuffeltjes. 

 

Op het zomerfeest zal ik allemaal leuke handgemaakte producten meenemen welke direct mee te nemen zijn of we gaan samen op zoek naar jouw unieke item.

 

Young Living 

 

 

Kom gerust bij mijn kraam langs als je meer informatie wil over etherische oliën en alles wil weten over de mogelijkheden op gebied van bijvoorbeeld slaap, wellness, ontspanning en weerstand. Ik zeg niet voor niks: There’s an oil for that! Mijn doel is zoveel mogelijk mensen de kracht, werking en vaak heerlijke geuren van de 100% natuurlijke etherische oliën van Young Living te laten ervaren.

 

Happy Kids Massage

 

Yogamatties 

Hoi! Mijn naam is Tryntsje en vanuit Yogamatties geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen aan kinderen en tieners. Ik wil graag bijdragen aan het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van kinderen en tieners. Zodat zij zichzelf (beter) leren kennen, kunnen omgaan met allerlei gedachten en gevoelens en zo vol vertrouwen de wijde wereld kunnen intrekken.
Sinds kort geef ik ook mindfulnesstrainingen aan (professionele) opvoeders. Daarmee bedoel ik ouders, maar bijvoorbeeld ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Heb je vragen, wil je meer weten of vind je het gewoon leuk om eens van gedachten te wisselen dan hoor ik graag van je. Samen met Karien van Lieverdeliefste ga ik een yoga-kaartenset maken en op het Zomerfeest laten we daar graag alvast wat van zien. Een primeur dus!

 

Groeiromte 

 

 

Groeiromte maakt houten speelgoed met als grootste inspiratiebron de natuur. Speelgoed van hout stimuleert fantasierijk spel, heeft verbinding met de natuur en is tijdloos.


Ik ben Reina van Groeiromte en hoop kinderen te verbinden met de natuur en vertrouw erop dat ieder kind een creatief miniondernemertje in zich heeft, die zijn eigen spel gaat maken met alles wat het in zich heeft.  

 

Groeiromte voegt iets toe aan dit spel door speelwereldjes te creëren en kinderen zo te inspireren. Leren en ontdekken met je zintuigen en eigen creativiteit.

 
Op de markt zullen speelwereldjes, klei, stempels en ander natuurlijke (sensopathisch) speelmaterialen te vinden zijn. Neem alvast een kijkje op mijn website; www.groeiromte.nl of Instagram; @groeiromte.nl

 

Oer Beleven 

 

Zien we je ook zaterdag 22 juni bij het Zomerfeest van De Kliederschuur?

 

 

Lijkt het je ook leuk om op de mini markt te staan of om een workshop te geven? Neem dan contact met me op, dan stuur ik je wat meer informatie.

 

Hoofdweg 138, 8383 EK Nijensleek