Creatieve Sinterklaas Activiteiten

 

In De Kliederschuur volgen we de Seizoenen en Feestdagen. We doen dan veel creatieve activiteiten die bij het Seizoen of de Feestdag passen. Ik deel hier veel van op o.a. Facebook, maar daar zijn de activiteiten lastig terug terug te vinden. Daarom vind je hier al onze Creatieve Sinterklaas Activiteiten.

 

Op Facebook delen we veel creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Wat natuurlijk op Facebook erg lastig terug te vinden is. Daarom ben ik hier op de website bezig met het clusteren van al deze creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Deze pagina ben ik nog aan het aanvullen.

 

Aftelkalender 

 

Met dit knutselpakketje kun je (samen) een leuke aftelkalender knutselen. Schets een leuke tekening met potlood. Bijvoorbeeld een mijter voor Sinterklaas, kerstboom voor Kerstmis, vuurpijl voor Oud en Nieuw, feestmuts voor een verjaardag, vliegtuig voor een vliegvakantie...

 

En zo zijn er nog veel meer momenten die spannend zijn, waarbij het fijn is om het aftellen concreet te maken. Knip de tekening dan dubbel uit. Kleur hem mooi in en plak de tekening aan het stokje met een beetje lijm. Deze kun je dan in de meetlat zetten en zo de nachtjes aftellen. 

 

Zakje Buisje of Fles Thema Herfst 

 

Is je kind nog te jong voor een sensorische bak? Dat wat je als activiteit in een sensorische bak zou aanbieden aan oudere kinderen, kun je prima in een buisje, fles of zakje aanbieden aan jongere kinderen. Zo kunnen ze ook veilig ontdekken en spelen.

 

 

Sjaals Thema Sinterklaas 

 

Sinterklaas Rijst Mix

Zie ginds komt de Stoomboot 

Pepernoten Tellen

Haver en Paarden 

Gekleurde Haver

De Baard van Sinterklaas 

 

 

We zien ze veel voorbij komen nu. De baard van Sinterklaas van scheerschuim. Super om te zien dat er steeds meer sensomotorische activiteiten worden aangeboden!

 

Het kan gewoon lekker op tafel, in een bak, schaal dienblad of tray. Ik werk ook graag met spiegels. Dat geeft een extra effect.

 

Scheerschuim kan voor sommige kinderen best een intense ofwel een hoge prikkel zijn. Je moet dit nooit forceren! Best is om ook altijd een alternatief aan te bieden. Bijvoorbeeld rijst, macaroni of watten.

 

 

Kinderen die hier voor het eerst komen duiken ook vaak niet gelijk in de scheerschuim. Misschien na een poosje, als ze zien dat anderen veel plezier hebben. Of een volgende keer. Of eerst met een kwastje in plaats van met de handen.

 

Je kunt spelen met scheerschuim wel opbouwen. Dus zeker blijven aanbieden, maar doe dit zonder enige vorm van druk. Thuis zou je het eens kunnen aanbieden onder de douche of in bad. Lekker samen tekenen op de douchewand. Dan is het een stuk minder intens.

 

Je kunt het ook eerst eens proberen met de voeten in plaats van de handen. Soms als iets het met de handen te heftig is, kunnen ze het met de voeten wel aan. Gevoeligheid kan per lichaamsdeel verschillen.

 

Harde, vaste, droge stoffen zijn dus veel minder intens dan natte koude en glibberige stoffen. We zetten er een paar voor je in een rijtje van laag (minder heftig) hoog (steeds heftiger). Van droog naar nat, hoe natter hoe intenser.

 

 

Droge pasta, droge kikkererwten of andere bonen, droge rijst, droge haver, klei dat niet blijft plakken, droog kinetisch zand, bloem of koffie (dit blijft wat plakken aan de handen), vochtig deeg (zout deeg of koekjesdeeg), glibberige waterparels (orbeez), verf, kinder scheerschuim (crazy soap) deze is iets droger dan gewone scheerschuim, scheerschuim, slijm, modder en het hoogst zijn dan wel de ijsklontjes.

 

Dus daarom leek ons de watten, rijst of macaroni een goed alternatief. Je kunt twee schalen naast elkaar leggen. Een met scheerschuim en een met bijvoorbeeld macaroni. Dan kunnen de kinderen zelf kiezen, zelf aangeven waar hun behoefte ligt.
Vind je dat rijst of macaroni te veel rommel geeft als je het op tafel neerlegt in de klas. Leg ze dan eens in de Zand en Watertafel!

 

Als de baard klaar is laat ze dan heerlijk kliederen en spelen met het materiaal. Voeg dan eventueel wat bakjes en schepjes toe. Oh en nog een tip. Werk je met jonge kinderen dan kun je ook opgeklopte ongezoete slagroom of yoghurt gebruiken.

 

Zachtjes gaan de Paarden Voetjes 

Kriebelen of Masseren met een Pietenveertje

Sinterklaas Blotevoetenpad 

 

 

In de Kliederschuur hebben we een blotevoetenpad gemaakt van een oude ladder. Super leuk om deze bij ieder thema te gebruiken! Wat hebben we in het Sinterklaas blotevoetenpad gedaan?

 

Rode vilt voor de mantel van de Sint, watten voor de baard, stro, hooi, haver en wortels voor 't paard, jute, inpakpapier, gekleurde veertjes van de muts van Piet, pepernoten en blauwe rijst voor het water. Hoe voelt dat allemaal onder je voeten? Kees vond het fantastisch!

 

Waarom een blotevoetenpad ?
👣 natuurlijke voetmassage
👣ontspannend wanneer kinderen druk in hun hoofdje zitten
👣 Wandelen op het blotevoetenpad is eigenlijk een natuurlijke voetmassage of voetreflexologie.
👣Een ontspannende voetmassage activeert het natuurlijke genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam. Door drukpunten op de voetzool te stimuleren zal de doorbloeding verbeteren, de organen worden geactiveerd en de zenuwbanen gestimuleerd. Bij een wandeling op het blotevoetenpad doe je dit op een natuurlijke en ontspannende manier. (tekst van Twinkle)

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een maandelijks baby, sensopatisch spel, creatief en timmer abonnement is? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een uniek en creatief pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over de verschillende abonnementen.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Wist je dat we ook individuele en team informatie avonden en trainingen geven, zowel op locatie als hier in De Kliederschuur. In onderstaande link lees je meer over de verschillende trainingen.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe activiteiten passend bij seizoenen en feestdagen hebben gedaan ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.