Inspiratiepagina Thema Liefde, Valentijn, Moederdag & Vaderdag

 

In De Kliederschuur werken we regelmatig rondom een thema. We doen dan veel sensorische en proces gerichte creatieve activiteiten die bij dit thema passen. Ik deel hier veel van op o.a. Facebook, maar daar zijn de activiteiten lastig terug terug te vinden. Daarom vind je hier al onze creative activiteiten rondom het thema Liefde. Leuk om te doen rond Valentijn, Moederdag en Vaderdag.

 

Schattenmandje Rood

 

 

Bordje Liefde

 

 

Leuk om te doen met het zintuig smaak. Luuk: 'Mama ik ben nu echt helemaal verliefd op je'. 

 

Rode Rijst

 

Rode IJsklontjes 

 

 

Spelen met rode ijsklontjes, gemaakt van water en voedingskleurstof. Ik gebruik altijd voedingskleurstof voor het geval er toch nog even geproefd wordt.

 

Hartjes Stempelen met een WC Rol

 

 

Vouw een wc rol tot een hartje, dip hem in de verf en stempel ermee op je papier. 

 

 

En maak zo een mooi schilderij. Zie hieronder in de link een filmpje.

 

Pasta Kleuren voor een Mooie Ketting

 

 

Ik kleur pasta en rijst altijd met voedingskleurstof en natuurazijn. Voor 't geval er even geproefd wordt. Maar het kan ook met verf. Roos deed wat pasta in een zakje, klodder verf erbij en kneden maar, tot alle pasta gekleurd is. We hebben het laten drogen op een stuk bakpapier. Je kunt er een mooie Moederdag ketting mee maken.

 

Toverhartje op Keukenpapier 

 

Vouw een stuk keukenpapier doormidden. Knip hem eventueel op de goede maat, zodat hij goed in je bakje met water past. Teken met zwarte stift een hart op de voorkant. We gebruiken zelf graag sharpies (permanent markers), dan loopt de tekening niet zo snel uit. Dan vouw je hem open en zie je dat hij wat doorgedrukt is. Deze vorm kun je dan mooi inkleuren. Niet te hard drukken want dan krijg je gaatjes.Vouw hem weer dicht en leg het papier dan voorzichtig in het water, met de simpele vorm naar boven. En kijk maar eens wat er gebeurt.

 

 

Klei Hartjes

 

Hartjes in de Sla Centrifuge

 

 

Knip hartjes uit van stevig papier, bijvoorbeeld aquarel papier. Leg hem in de sla centrifuge en druppel er wat kleurtjes verf op. Dit kan met een knijpflesje, kwast of spuitje. Dan doe je de deksel erop en draai je hem hard rond. Je maakt hem weer open en kijkt of je tevreden bent. Je kunt nog wat verf toevoegen en nog een keer draaien. En aan het eind kun je er ook nog wat glitters over strooien en een laatste keer draaien. Van alle hartjes kun je een mooie slinger of kaartje maken. Wist je dat we in de webshop een leuk pakket Draaikunst hebben staan? 

 

Zwemmende Hartjes

 

Neem een glad wit bord en teken er rode hartjes op. Dit doe je met een whiteboard marker (liefst zo nieuw mogelijk). Laat ze eventjes drogen, je kunt ze een beetje droog blazen. Dan giet je er langzaam het water (kamertemperatuur/lauw) bij. En de hartjes gaat drijven. Door te blazen met het rietje kun je ze laten zwemmen.

 

Bloemen Kleuren

 

 

Dit blijft zo'n leuke proef! De verwondering! Het staat ook zo vrolijk in huis. Je kunt buiten op zoek gaan naar witte bloemen. Ook liggen er vaak wel wat witte bloemen bij de bloemist of  supermarkt.

 

 

Vul een glaasje met water. Voeg er wat drupjes voedingskleurstof aan toe en roer dit even door. Snij de witte bloemen schuin af en zet ze er in. En kijk steeds maar even wat er gebeurt. En maak een mooi bosje gekleurde bloemen voor bijvoorbeeld Moederdag of Valentijn.

 

Wenshartje

 

Maak een heel peciaal tover hartje met een mooie tekening lieve tekst of wens erop! 

 

Vader, Moeder of Valentijn Ontbijtje

 

 

Maak een heel bijzonder Valentijn ontbijtje door hartjes te verven op je broodje. Roer een drupje voedingskleurstof door een beetje zachte roomboter. En verf een mooi hartje op je broodje (wit broodje). Eventjes kort in de oven en smullen maar! 

 

 

Hart Tekening

 

Glazen Versieren

 

 

Het is ook erg leuk om zo'n mooi champagne glas te versieren voor het Valentijn of Moederdag ontbijt. Natuurlijk helemaal leuk in combinatie met de creatieve opdracht broodje verven.

 

 

Ze staan vaak wel in de kringloopwinkel. We hebben ze beschilderd met glasverf van de action. Oh ze kunnen dan niet in de vaatwasser. Nou ja, dan kun je opnieuw beginnen.

Kaarsje in een Oud Kopje

 

 

Ga op zoek naar een mooi oud kopje en een oude kaars. Heb je het niet thuis, dan kun je wel wat vinden in de kringloopwinkel. Doe een kom in een grote pan met heet water en laat zo de kaars smelten. Zet een nieuwe lont in het kopje, of gebruik de oude lont uit de kaars, knip hem dan even op maat. Dit kun je doen met een knijpertjes. Vul dan het kopje met het gesmolten kaarsvet en laat het goed drogen. Het inschenken hebben we samen gedaan. Een oude krant onder de kopjes bij het inschenken is wel handig!

 

Kaars Versieren

 

 

Je kunt ook een hele mooie kaars versieren door te tekenen op bakpapier en deze op de kaars te föhnen.

 

Badbruisblokjes

 

 

Maak lekker ruikende badbruisblokjes met rozenblaadjes. Zie de link hieronder voor een instructie filmpje.

 

Voetenbruisbadje

 

 

Of maak een heerlijk ruikende voetenbruisbadje met rozenblaadjes. Zie de link hieronder voor het instructie filmpje.

 

Hartjes Schilderij van Crêpepapier

 

 

Knip hartjes uit van Crêpepapier, leg ze op je canvas of aquarel papier. Druppel of spuit met water en haal ze er tenslotte weer voorzichtig vanaf met een pincet. We hebben er ook een pakketje van gemaakt voor in de webshop. Wist je dat er ook een knutsel abonnement is?

 

Je bent een Spetter!

 

 

We hebben eerst met een merkstift de zwarte letters op het doek gezet. Deze hebben we afgeplakt met tape. 

 

 

En dan lekker spetteren! Ik zeg altijd hoe dunner de verf, hoe beter het spettert! Tip: doe het buiten.

 

Picasso Portret

 

 

Onderdelen tekenen op en knippen uit karton. 

 

 

Maak een mooi Picasso Portret van je vader of je moeder.

 

 

BBQ Tang

 

 

Steeds nieuwe materialen en technieken uitproberen. Iets waar naar mijns inziens steeds minder ruimte voor is in het onderwijs. Dit keer houtbranden met een houtbrander.

 

 

Maar zo tof als je die ruimte wel krijgt en ook dit mag leren. En super trots dat Joop was op zijn cadeau voor papa (gemaakt op school) en die voor opa (thuis gemaakt).

 

 

Wat ook heel leuk hierbij past is om met allemaal verschillende kruiden een lekkere bbq mix te maken. 

 

Hartjes Schilderij a la Wasilly Kandinsky

 

 

Bekijk en bespreek eerst het schilderij Circles van Wassily Kandinsky. Maar in plaats van rondjes kun je ook hartjes maken. Eerst even een keer oefenen op papier en daarna op groot canvas.

 

Hartje Van Spijker en Draad

 

 

Leg het papier met hartje op je houtje. Timmer de spijkertjes op de stipjes. Is dit nog wat lastig gebruik dan een knijpertje.

 

 

Check even goed of alle spijkertjes goed vast zitten voordat je het papier er vanaf haalt. Verbind de spijkertjes dan met draad. En zie de link hieronder nog voor een instructie filmpje.

 

Hart Timmeren

 

 

Leg het papier met hartje op je houtje. Timmer de spijkertjes op de stipjes. Is dit nog wat lastig gebruik dan een knijpertje. Check even goed of alle spijkertjes goed vast zitten voordat je het papier er vanaf haalt. Verbind de spijkertjes dan met draad.

 

Hartje Mozaïeken

 

 

Mozaïeken is uiteraard een favoriete workshop hier De Kliederschuur. Er staat een pakketje Hartje Mozaïeken in De Webshop van De Kliederschuur.

 

Draaihart 

 

 

Zaag een hartje uit met de figuurzaag. Plak hem op een draaiplateau en maak dan hele toffe draaikunst. Let op! Een stuk kliederiger dan in de sla centrifuge. Maar dat is in De Kliederschuur geen probleem! Zie ook het filmpje in de link hieronder.

 

Sensorische Verwenpakketten voor Volwassenen

 

 

Wil je iemand eens echt verwennen! Bekijk dan eens Sensorisch Pakketten voor Volwassenen. Met deze luxe Sensorische Cadeaubox ervaar je een Sensorische ervaring van je voeten tot je kruin! Waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe leuke activiteiten hebben gedaan passend bij dit thema ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebook pagina in de gaten!

Liefs Monique van De Kliederschuur 

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.