Creatieve Activiteiten met Scheerschuim

 

Op deze pagina vind je heel veel inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's rondom spelen en knutselen met scheerschuim.

 

Op Facebook delen we veel creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Wat natuurlijk op Facebook erg lastig terug te vinden is. Daarom ben ik hier op de website bezig met het clusteren van al deze creatieve inspiratie, kennis, tips, ideeën, filmpjes en foto's. Deze pagina ben ik nog aan het aanvullen.

 

IJsjes Maken

 

 

IJsjes maken met scheerschuim, gekleurde rijst en waterparels. Probeer met het scheerschuim een mooi ijsje te maken op het hoorntje. Of spuit het schuim in een bak (watertafel). En schep zo lekkere ijsjes in je hoorntje. Versier de ijsjes met gekleurde rijst en waterparels. Heerlijk om buiten te doen met mooi weer! Na de tijd kun je de waterparels prima omspoelen met behulp van een vergiet, zodat je deze vaker kunt gebruiken. Heerlijk om buiten te doen met mooi weer! In onderstaande links zie je meer foto's en een filmpje.

 

 

Pop Verven met Scheerschuim Verf

 

 

Scheerschuim Verf Maken

 

Kliederschuim in het Buitenkeukentje 

 

 

Spelen met Kliederschuim ofwel Crazy Soap in het buitenkeukentje. Het schuim ruikt heel erg lekker en is wat 'steviger' dan gewoon scheerschuim. Zie de link naar het Facebook bericht hieronder voor meer foto's van het kliederfeest met de Crazy Soap.

 

Spelen met Gekleurd Schuim

 

 

Meng 1/4 kopje badzeep met 1/2 kopje water. Ik heb het nu in kannen gedaan, maar meestal doe in het in een grote emmer. We hebben nu alle kleuren gedaan, maar 1 kleur is ook leuk.

 

Je doet het water en zeep met voedingskleurstof of een klodder verf in de emmer en mixt dit op de hoogste stand met de mixer. Net zo lang tot je stevig schuim krijgt. Beetje hetzelfde idee als met slagroom mixen. Het schuim is heerlijk zacht en ruikt ook heel lekker. We hebben nog wat zeedieren aan het spel toegevoegd.

 

Omdat we bezig zijn met het ontdekken van activiteiten voor hele jonge kinderen hebben we babyzeep en voedingskleurstof gebruikt. Eén of twee drupjes zijn al genoeg. Het gaf niet af aan de handen, maar trek voor de zekerheid oude kleding of een schort aan.

 

 

Verf en Knetterzeep 

 

Naast gewone scheerschuim en stevigere crazy soap moesten we dan toch ook echt eens het knetterzeep uitproberen!

 

Wat een leuk product! Als deze schuimige zeep in contact komt met je huid begint het te knetteren. En als je het langzaam uitsmeert maakt het een fascinerend geluid. Dit prikkelt enorm je tastzin.

 

 

Je kunt kiezen uit verschillende geuren. Blauw ocean fris en cool, geel sunshine banaan, sweety mandarijn en mango, fruity appel en peer.

 

En je kunt er ook nog een hele toffe proces gerichte activiteit mee doen. Doe wat drupjes verf op je papier. En spuit er dan wat knetterzeep op. Roer het door elkaar met een kwastje en kijk maar eens wat dat doet. Het droogt ook heel grappig op.

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Creatief Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Creatief Pakket van De Kliederschuur thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Creatieve Abonnement.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe activiteiten met scheerrchuim hebben gedaan ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.