Contrastkleuren voor Baby's

 

Baby's zien in het begin nog erg wazig. Kleuren kunnen ze in het nog niet echt onderscheiden. Contrasterende kleuren als zwart en wit zien ze het best, omdat hier het contrast het hoogst is. Dit heeft daarom sterk hun interesse. De eerste kleur die ze zien is rood. Rood blijft ook vaak een tijd een favoriete kleur voor baby's. 

 

 

Al voordat je je baby bijvoorbeeld de sensorische buisjes kunt aanbieden die je baby beet kan pakken kun je al contrastkaarten aanbieden aan je baby. Door ze gewoon neer te zetten in het zicht van je baby.

 

Je kunt ze al aanbieden vanaf week 1. Want als je pasgeboren baby wakker en alert is zoekt hij naar iets interessants om naar te kijken. En als hij dat heeft gevonden kan hij er kort of lang naar kijken. Dit is natuurlijk vaak het gezicht van papa of mama. Ofwel de contouren van het gezicht.

 

Contrastkaarten zijn kaarten met zwart en wit patronen en vormen. Onze kaarten zijn handgemaakt met gif vrije verf. En je kunt ze neerzetten in de mooie houten handgemaakte plank. Je kunt er ook een kaart uit halen en deze aan je baby laten zien. Heel in het begin houd je de kaart dan maximaal 20 centimeter voor de ogen van je baby.

 

Je zult merken dat je baby er graag naar kijkt. Baby's zien in het begin nog erg wazig. Kleuren kunnen ze in het nog niet echt onderscheiden. Contrasterende kleuren als zwart en wit zien ze het best, omdat hier het contrast het hoogst is. Dit heeft daarom sterk hun interesse. Door deze kaarten aan te bieden ben je bezig met de visuele ontwikkeling van je baby.

 

Pasgeboren baby’s vinden vooral kaarten met repeterende geometrische vormen als ruitjes, cirkels en strepen erg leuk. In het begin zien ze ook nog niet veel details. Dus bied eerst de kaarten met grote vlakken aan. Later worden ook de kaarten met dieren en andere figuren erg interessant. Wat hierbij leuk is dat je ze kunt benoemen en er over kunt praten tegen je baby.

 

De eerste kleur die ze zien is rood. Rood blijft ook vaak een tijd een favoriete kleur voor baby's. Daarom hebben we ook een mooi baby pakket gemaakt met uiteraard de houten plank met contrastkaarten. Een rood, wit en zwart baby sjaaltje, houten Bijtring met rood, wit en zwarte linten en sensorische baby buisjes in de kleuren zwart (zwarte bonen), rood (rode rijst) en wit (zout).

 

Als je baby wat ouder is en kan zitten kan het ook zelf een kaartje beethouden om naar te kijken. Het is dan ook erg leuk om er een toe te voegen aan een schattenmandje. Hieronder lees je meer over schattenmandjes.

Zwart Wit Kast

 

 

De eerste kast voor Suus was een zwart wit kast. Lees in de link hieronder meer over spel rotatie.

 

 

Zwart Wit Kaarten

 

Zwart Wit Knuffel 

 

Zwart Wit Boekje

 

 

Tummy Time Boek

 

 

Zwart Wit Hangers

 

 

Set van 3 zwart wit hangers van hard plastic aan een houten bijtring voor aan de baby gym. De hangers zitten in een mooi stoffen opbergzakje.

 

 

Een mobile of baby gym moet niet altijd aanwezig. Je kunt het wel aanbieden als activiteit. Blijf er dus bij als je het aanbiedt en kijk naar je kindje. Haal het weer weg als je kindje het niet meer fijn vindt.

 

 

Zwart Wit Sjaaltjes 

 

 

Tummy Time Kussen

 

 

Zwart Wit Buisjes

 

 

Lees meer over de sensorische buisjes op de inspiratie pagina sensorische buisjes, zie de link hieronder.

 

 

Zwart Wit Rood Kast

 

 

Zwart Wit Rood Boekje

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Baby Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Sensorische Baby Pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Baby Abonnement.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe contrastkaarten hebben gemaakt ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.