Contrastkleuren voor Baby's

 

Baby's zien in het begin nog erg wazig. Kleuren kunnen ze in het nog niet echt onderscheiden. Contrasterende kleuren als zwart en wit zien ze het best, omdat hier het contrast het hoogst is. Dit heeft daarom sterk hun interesse. De eerste kleur die ze zien is rood. Rood blijft ook vaak een tijd een favoriete kleur voor baby's. 

 

Contrastkaarten 

 

Al voordat je je baby bijvoorbeeld de sensorische buisjes kunt aanbieden die je baby beet kan pakken kun je al contrastkaarten aanbieden aan je baby. Door ze gewoon neer te zetten in het zicht van je baby.

 

 

Je kunt ze al aanbieden vanaf week 1. Want als je pasgeboren baby wakker en alert is zoekt hij naar iets interessants om naar te kijken. En als hij dat heeft gevonden kan hij er kort of lang naar kijken. Dit is natuurlijk vaak het gezicht van papa of mama. Ofwel de contouren van het gezicht.

 

Contrastkaarten zijn kaarten met zwart en wit patronen en vormen. Onze kaarten zijn handgemaakt met gif vrije verf. En je kunt ze neerzetten in de mooie houten handgemaakte plank. Je kunt er ook een kaart uit halen en deze aan je baby laten zien. Heel in het begin houd je de kaart dan maximaal 20 centimeter voor de ogen van je baby.

 

 

Je zult merken dat je baby er graag naar kijkt. Baby's zien in het begin nog erg wazig. Kleuren kunnen ze in het nog niet echt onderscheiden. Contrasterende kleuren als zwart en wit zien ze het best, omdat hier het contrast het hoogst is. Dit heeft daarom sterk hun interesse. Door deze kaarten aan te bieden ben je bezig met de visuele ontwikkeling van je baby.

 

Pasgeboren baby’s vinden vooral kaarten met repeterende geometrische vormen als ruitjes, cirkels en strepen erg leuk. In het begin zien ze ook nog niet veel details. Dus bied eerst de kaarten met grote vlakken aan. Later worden ook de kaarten met dieren en andere figuren erg interessant. Wat hierbij leuk is dat je ze kunt benoemen en er over kunt praten tegen je baby.

 

 

Als je baby wat ouder is en kan zitten kan het ook zelf een kaartje beethouden om naar te kijken. Het is dan ook erg leuk om er een toe te voegen aan een schattenmandje. Hieronder lees je meer over schattenmandjes.

 

Zwart Wit Kast

 

 

De eerste kast voor Suus was een zwart wit kast. Lees in de link hieronder meer over spel rotatie.

 

Zwart Wit Knuffel 

 

 

Deze leuke zwart wit knuffel is de zebra van de Wibra. 

 

Kringloopgeluk

 

 

Deze mooie contrastkaarten kwam ik tegen bij de kringloop. Er was al veel vraag naar de contrastkaarten. Binnenkort komen er weer veel nieuwe mooie contrastkaarten in de webshop. We zijn er mee bezig.

 

Zwart Wit Boekje

 

Naast de zwart wit kaarten kun je ook zwart wit boekjes aanbieden. 

 

 

Deze leukerd kregen we van het consultatiebureau. En inderdaad samen boekjes kijken, voelen, lezen met je grote broer of zus is heel erg leuk!

 

 

Tummy Time Boek

 

 

Een leuk boekje geschikt voor verschillende sensorische activiteiten. Erg leuk in combinatie met het tummy time kussen om de buik tijd aan te moedigen.

 

 

Zwart wit Tummy Time Kussen

 

 

Zwart Wit Hangers

 

 

Set van 3 zwart wit hangers van hard plastic aan een houten bijtring voor aan de baby gym. De hangers zitten in een mooi stoffen opbergzakje.

 

 

Een mobile of baby gym moet niet altijd aanwezig. Je kunt het wel aanbieden als activiteit. Blijf er dus bij als je het aanbiedt en kijk naar je kindje. Haal het weer weg als je kindje het niet meer fijn vindt.

 

 

Zwart Wit Sjaaltjes 

 

 

In de link hieronder vele tips en voorbeelden rondom samen spelen met organza sjaaltjes. 

 

 

Zwart Wit Pittenzakjes

 

 

In de link hieronder vele tips en voorbeelden rondom samen spelen met de sensorische pittenzakjes. 

 

 

Zwart Wit Buisjes

 

 

In de link hieronder vele tips en voorbeelden rondom samen spelen met de sensorische baby buisjes.

 

 

Schattenmandje 

 

 

In de link hieronder vele tips en voorbeelden rondom samen spelen met sensorische wchattenmandjes.

 

 

Zwart Wit Rood Kast

 

 

Zwart Wit Rood Boekje

 

Sjaals aan de Babygym

 

 

Sjaals in Tissuedoos

 

Pip Bags 

 

Pittenzakjes 

 

 

Ballonnen Spel

 

Set van 20 thema ballonnen met linen voor ballonnen spel in een mooi organza opbergzakje. Met helium tank voor 20 ballonnen. 

 

Met zwart en wit ballonnen en zwart, wit, rood ofwel contrastkleuren ballonnen.

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Baby Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Sensorische Baby Pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Baby Abonnement.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe contrastkaarten hebben gemaakt ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.