Organza Sjaaltjes

 

De Organza Sjaaltjes zijn heerlijk zacht en doorschijnend. Je kunt hier met je baby heerlijk Sensopatisch mee spelen en zo samen de kleuren ontdekken. 

 

 

Leg ze in een grote bak of mand. En laat je baby voelen en ontdekken. Gooi ze in de lucht en kijk samen hoe ze naar beneden dwarrelen.

 

 

Hang ze op, aan een touw of aan een babygym. Laat je baby er naar kijken, beweeg ze heen en weer of leg je baby eronder en laat je baby er mee spelen. Je kunt ze ook aan een grote (houten) hoepel knopen eventueel samen met andere materialen en je baby er in leggen.

 

 

Speel samen met de sjaaltjes. Laat ze vallen. beweeg ze rustig boven je kindje. Leg ze net iets buiten het bereik zodat hij gaat proberen ze te pakken. Of beweeg ze rustig over de grond zodat hij gaat proberen erachteraan te kruipen. Speel spelletjes als kiekeboe met de sjaaltjes.

 

 

Stop de sjaaltjes ergens in zodat je kindje ze eruit kan trekken. Op de foto's zie je de tissue doos en een baby bal. Ook zie je een regenboog garde in combinatie met de regenboog sjaaltjes. Je zou ze ook nog in een vormenstoof kunnen doen. En laat je kindje ze er maar uit trekken.

 

 

Ontdek en leer samen de kleuren. Leg op de sjaals speelgoed in dezelfde kleur. Of laat je kindje er speelgoed bij zoeken. En wist je dat je door de sjaaltjes op elkaar te leggen al kunt leren over kleuren mengen.

 

Het is ook heel leuk om een enkel sjaaltje aan een mooie houten bijtring te knopen.

 

 

Voeg de sjaaltjes toe aan je Sensorische Schattenmandje. Lees in de link hieronder meer over de Sensorische Schattenmandjes. 

 

 

In plaats van de materialen in een schattenmandje te doen kun je ze ook in een Schattenkastje doen. In een mandje zie je gelijk wat er inzit. Bij het kastje moeten ze er iets meer moeite voor doen. Namelijk de doosjes 'openmaken' om te kijken wat er in zit. Dit maakt het natuurlijk iets spannender.


Met een schattenkastje prikkel je de natuurlijke nieuwsgierigheid van je kindje met natuurlijke materialen en materialen uit de echte wereld. Je biedt ze een sensoriche ervaring. En je stimuleert het ontdekken en onderzoeken van de wereld om hun heen.

 

Omdat je echte materialen aanbiedt aan jonge kinderen blijf je er altijd bij en hou je toezicht. Je kunt mee spelen, maar gewoon er bij zitten en ze laten ontdekken is ook goed.

 

 

En als ze wat ouder zijn kun je heerlijk met de sjaaltjes dansen op muziek. Helemaal leuk met oudere broertjes en zusjes. Want voor oudere kinderen is het natuurlijk super leuk om met deze sjaaltjes te dansen.

 

Je ziet ook dat ze ze gaan gebruiken in hun spel. Zo had mijn nichtje hem over haar hoofd gedaan en was ze de bruid.

 

Je kunt ze ook nog buiten ophangen aan bijvoorbeeld een grote hoepel. Zodat ze eronder door kunnen lopen of rijden met hun fiets.

 

 

Hier nog een leuke tip: een heel mooi liedje waarbij het sjaaltje uitkomt tot een bloem: https://youtu.be/Fnu__hNIWHQ

 

TIP!
Spoel de sjaaltjes even een keer uit, zodat je zeker weet dat ze niet afgeven. Niet in de wasmachine!

 

LET OP! Doe dit spel wel altijd samen of onder toezicht. Laat je baby nooit alleen met de sjaaltjes. En blijf de sjaaltjes altijd controleren op losse draadjes.

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Baby Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Sensorische Baby Pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Baby Abonnement.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe activiteiten hebben gedaan met de organa sjaaltjes ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.