Sensorische Flessen

 

Is je kindje nog te jong voor een Sensopatische bak, of vind je dit gewoon nog wat te spannend? Dan is het fijn om te beginnen met een Sensorische Fles ofwel Sensory Bottle. Zo kun je dezelfde materialen aanbieden. Alleen zitten ze dan in een fles waarvan de dop is goed vastgelijmd met het lijmpistool. Je baby kan er naar kijken, mee schudden, spelen, ontdekken of mee tot rust komen.

 

 

Er zijn heel veel manieren om sensory bottles te maken en je kunt eindeloos variëren. Wij hebben er inmiddels al heel wat verschillende soorten gemaakt. Droge flessen, thema flessen, magnetische flessen, flessen met water, lijm en olie. Op deze inspiratie pagina kun je heel veel voorbeeld foto's en alle beschrijvingen vinden.

 

 

Bied er eerst niet teveel tegelijk aan. Leg er eerst maar eens een stuk of drie in de box. Kies dan voor flessen die verschillen in gewicht en verschillend geluid maken. Later, zeker als ze goed zelf kunnen zitten kun je er meer tegelijk aan bieden. Presenteer ze dan bijvoorbeeld in een mooie schaal of in een mandje. Het is ook erg leuk om de buisjes toe te voegen aan een Sensorische Schattenmandje.

 

 

Je kunt kiezen uit een smalle en een brede fles. De smalle flessen zijn al geschikt voor baby's vanaf 3 maanden vooral als ze gevuld zijn met 'droge' en 'lichte' materialen. Met vloeistof erin zijn ze natuurlijk wat zwaarder. En de brede fles is geschikt vanaf 6 maanden.

 

 

In de webshop staan ook smalle en brede flessen om zelf te vullen. Ik lijm ze altijd goed vast met het lijmpistool. Maar blijf er altijd bij en blijf de dop controleren.

 

 

De flessen zijn gemaakt van hoogwaardig PET-kunststof in levensmiddelenkwaliteit, licht, robuust en duurzaam, niet giftig en geurloos. De smalle flessen zijn 4,9 bij 20 centimeter en hebben een inhoud van 350 milliliter. En de brede fles is 5,7 bij 17 centimeter en heeft een inhoud van 400 milliliter.

 

 

Wat zo fijn aan deze flessen is is dat ze een brede dop hebben. Baby's kunnen deze niet in hun mond stoppen. Ook is het gat vrij breed zodat je hem ook kunt vullen met kleine speelgoedjes als Lego blokjes.

 

 

TIP:
Bestel ook het houten rekje mee, zodat je de flessen gelijk mooi kunt opbergen. Alles wat je mooi gepresenteerd in het zicht zet zal sneller gepakt worden, dan wanneer het in een kastje achter deurtjes staat.

 

 

WIST JE DAT?
Er ook Baby Abonnement is?! Dan ontvang je de eerste keer het Basis Sensopatisch Baby Pakket en daarna iedere eerste week van de maand een sensorisch baby pakketje. Meer informatie lees je in de link hieronder. 

 

 

LET OP!
Laat je baby/dreumes/peuter hier altijd onder toezicht mee spelen! En kijk regelmatig of de dop nog goed vast zit!

 

De losse baby materialen en complete baby pakketten zijn gebaseerd op de activiteiten die ik doe met kinderen tijdens een Snoezel Uitje in De Kliederschuur. Kinderen van 4 maanden tot 2 jaar komen hier dan onder begeleiding. Daarom is het wenselijk om hier thuis ook SAMEN of onder BEGELEIDING mee te spelen.

 

 

'Lichte' Flessen 

 

 

In deze flessen zitten lichte materialen, waardoor de fles licht blijft. En daarom zijn dit na de baby buisjes de eerste flessen die in baby zelf goed zelf kan beet houden. Kies of maak er een paar die verschillen qua geluid.

 

 

'Droge Flessen' ofwel Schudflessen

 

 

In deze flessen zitten 'droge materialen'. Zoals je ziet kan het echt van alles zijn en kun je eindeloos variëren. Kies of maak wat flessen die verschillen qua gewicht en verschillend geluid maken.

 

Flessen met Rijst

Flessen met Kikkererwten 

 

Flessen met Pasta

 

Thema Flessen

Magnetische Flessen 

 

 

Sensorische flessen met magnetische materialen er in. Super leuk om te ontdekken met de magneetstaaf. De magneetstaaf kun je ook los vinden in de webshop bij sensopatisch spel materialen.

 

Filmpje Magnetische Flessen 

 

 

Fles met Olie en Paperclips 

 

 

Sensorische flessen met olie en paperclips. De flessen met de paperclips maak ik met doorzichtige olie in plaats van met water en lijm. Omdat paperclips in water gaan roesten, in olie niet. Super leuk om te ontdekken met de magneetstaaf. 

 

 

Flessen met Vloeistof 

 

 

Sensorische flessen met vloeistof en mooie materialen erin die langzaam heen en weer bewegen. Er zijn veel manieren om deze sensory bottles te maken. Doorzichtige shampoo, gel, glycerine, glucosestroop, baby olie of lijm...

 

Ik maak ze altijd met met lauw water en doorzichtige kinderlijm. Dit gaf voor mij het mooiste resultaat. De deeltjes bewegen dan heel mooi rustig heen en weer, echt heel rustgevend.

 

 

Neem een schone fles. Doe een halve fles doorzichtige kinderlijm er in en voeg hier warm (niet heet) water aan toe. Doe hem nog niet helemaal vol, want het materiaal moet er nog bij in. Doe de dop er op en schud de fles flink!

 

Ik gebruik meestal een halve fles kinderlijm, maar driekwart of een hele fles kan ook. Hoe meer lijm, hoe langzamer de deeltjes heen en weer bewegen.

 

Na het schudden maak je de fles weer open en doe je het materiaal er bij in. Indien nodig vul je de fles nog aan met een beetje water. Dan doe je de dop er weer op en schud je de fles dan nog een meer goed. Soms lijkt de fles eerst nog een beetje troebel, maar dit trekt helemaal bij.

 

Zorg dat de dop goed droog is voordat je hem vast lijmt. Ik lijm de doppen stevig vast met het lijmpistool. Dat werkt fijn met deze grote brede dop. 

 

De flessen met vloeistof willen soms wat schuimen na het schudden. Laat dit gewoon even rusten. Lijm de dop past vast als het schuim helemaal weg is. Je kunt de fles van tevoren nog aanvullen met een beetje water als dat nodig is.

 

Water & Olie

 

Flessen met Glitters 

 

 

Sensorische flessen met lijm en glitters die langzaam heen en weer bewegen. Er zijn veel manieren om deze sensory bottles te maken. Ik maak ze altijd met met lauw water en doorzichtige kinderlijm. De glitters bewegen dan heel mooi rustig heen en weer, echt heel rustgevend!

 

Neem een schone fles. Doe een halve fles doorzichtige kinderlijm er in en voeg hier warm (niet heet) water aan toe. Doe hem nog niet helemaal vol, want de glitters moeten er nog bij in. Doe de dop er op en schud de fles flink!

 

Ik gebruik meestal een halve fles kinderlijm, maar driekwart of een hele fles kan ook. Hoe meer lijm, hoe langzamer de glitters heen en weer bewegen.

 

Na het schudden maak je de fles weer open en doe je de glitters er bij in. Indien nodig vul je de fles nog aan met een beetje water. Dan doe je de dop er weer op en schud je de fles dan nog een keer goed. Zorg dat de dop goed droog is voordat je hem vast lijmt. Ik lijm de doppen stevig vast met het lijmpistool.

 

 

Zoek Flessen

 

 

Sensorische flessen gevuld met witte rijst met daarin verstopt allemaal leuke spulletjes. Op het kaartje kun je zien wat er in de fles zit en kun je ze opzoeken. Ze kunnen wel verschillen van kleur....

 

 

Ik heb ze gemaakt in een uitvoering kleur en een uitvoering naturel. Ze zijn erg leuk om toe te voegen aan je Sensorische onderweg of op reis koffer.

 

 

Druklampje

 

 

Wat een groot succes waren deze felle druk lampjes tijdens het afgelopen Herfstfeest. We hebben wel eerder gedeeld dat het erg leuk is om onder een olie fles, glow sticks fles of vloeistof fles een klein zaklampje te houden. Ook voor oudere kinderen! Magisch en ontspannend na een drukke dag of gebeurtenis.

 

 

Maar deze leuke druklampjes kun je gewoon op tafel neerzetten. Je kunt kiezen uit een zwart of wit druk lampje inclusief 3 AAA batterijen. We leggen ze op tafel om er vervolgens sensorische flessen gevuld met vloeistof op te zetten. Je kunt er zowel een smalle als brede fles op zetten.

 

 

TIP!
Bekijk ook eens de Inspiratie pagina 'Sensorische Buisjes'.

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe baby en dreumes activiteiten hebben gedaan ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.