Boeren Sjaaltjes

 

Ik heb pas een persoonlijk stukje geschreven over 'onze boerderij'. Het gaat ons dan ook enorm aan het hart hoe de overheid momenteel omgaat met de boeren in Nederland. Ik wil heel graag wat doen, dus hier mijn creatieve bijdrage om de boeren in Nederland te steunen!

 

We doen vaak veel leuke activiteiten met de Organza Sjaaltjes van de Kliederschuur. En om de boeren te steunen introduceer ik de Boeren Sjaaltjes! Mooie gekleurde katoenen boeren zakdoeken.

 

 

Ze zijn niet zo zacht en doorschijnend als de Organza Sjaaltjes, omdat ze van katoen zijn. Maar ze hebben wel hele mooie kleuren en patronen om te ontdekken en je kunt er veel leuke activiteiten mee doen!

 

 

Hang ze op, aan een touw of aan een babygym. Laat je baby er naar kijken, beweeg ze heen en weer of leg je baby eronder en laat je baby er mee spelen.

 

 

Knoop ze aan een grote (houten) hoepel. Eventueel samen met andere materialen en leg je baby er in die zo de sjaaltjes kan ontdekken.

 

 

Speel samen met de sjaaltjes. Laat ze vallen. beweeg ze rustig boven je kindje. Leg ze net iets buiten het bereik zodat hij gaat proberen ze te pakken. Of beweeg ze rustig over de grond zodat hij gaat proberen erachteraan te kruipen. Speel spelletjes als kiekeboe met de sjaaltjes.

 

Stop de sjaaltjes ergens in zodat je kindje ze eruit kan trekken, zoals deze houten tissue doos. Je kunt ook een garde, vormenstoof of baby bal gebruiken.

 

 

Ontdek en leer samen de kleuren. Leg op de sjaals speelgoed in dezelfde kleur. Of laat je kindje er speelgoed bij zoeken.

 

Het is ook heel leuk om een enkel sjaaltje aan een mooie houten bijtring te knopen.

 

 

Voeg de sjaaltjes toe aan je Sensorische Schattenmandje. Lees hieronder meer over de Sensorische Schattenmandjes.

 

 

In plaats van de materialen in een schattenmandje te doen kun je ze ook in een Schattenkastje doen. In een mandje zie je gelijk wat er inzit. Bij het kastje moeten ze er iets meer moeite voor doen. Namelijk de doosjes 'openmaken' om te kijken wat er in zit. Dit maakt het natuurlijk iets spannender.


Met een schattenkastje prikkel je de natuurlijke nieuwsgierigheid van je kindje met natuurlijke materialen en materialen uit de echte wereld. Je biedt ze een sensoriche ervaring. En je stimuleert het ontdekken en onderzoeken van de wereld om hun heen.

 

Omdat je echte materialen aanbiedt aan jonge kinderen blijf je er altijd bij en hou je toezicht. Je kunt mee spelen, maar gewoon er bij zitten en ze laten ontdekken is ook goed.

 

 

En als ze wat ouder zijn kun je heerlijk met de sjaaltjes dansen op muziek. Helemaal leuk met oudere broertjes en zusjes. Want voor oudere kinderen is het natuurlijk super leuk om met deze sjaaltjes te dansen. Je ziet ook dat ze ze gaan gebruiken in hun spel.

 

Je kunt ze ook nog buiten ophangen aan bijvoorbeeld een grote hoepel. Zodat ze eronder door kunnen lopen of rijden met hun traptractor.

 

Baby's zien in het begin nog erg wazig. Kleuren kunnen ze in het nog niet echt onderscheiden. Contrasterende kleuren als zwart en wit zien ze het best, omdat hier het contrast het hoogst is. Dit heeft daarom sterk hun interesse. De eerste kleur die ze zien is rood. Rood blijft ook vaak een tijd een favoriete kleur voor baby's.

 

 

Daarom hebben we ook een pakket contrastkleuren met de boeren sjaaltjes, boerderij contrastkaarten, buisjes in contrastkleuren en een bijtring met linten in contrastkleuren gemaakt. Lees hieronder meer over contrastkleuren bij baby's en de baby contrastkaarten.

 

 

LET OP! Doe dit spel wel ALTIJD samen of onder toezicht. Laat je baby NOOIT alleen met de sjaaltjes! En blijf de sjaaltjes altijd controleren op losse draadjes.

 

Bekijk in de link hieronder de verschillende sets met boeren sjaaltjes in de webshop van de Kliederschuur.

 

 

Bekijk ook eens de inspiratie pagina omtrent de Organza Sjaaltjes. Hier staan nog meer leuke speel tips met daarbij passende foto's.

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Baby Abonnement is!? Dan krijg je in de eerste week van een nieuwe maand een Sensorische Baby Pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Baby Abonnement.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe activiteiten hebben gedaan met de boete sjaaltjes ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.