Boeren Sjaaltjes

 

We doen vaak veel leuke activiteiten met de Organza Sjaaltjes van de Kliederschuur. Vind je de organza sjaals erg glad op de vloer, of ben je op zoek naar variatie? Dan zijn deze boeren sjaals erg leuk.

 

Door de keuze uit vele kleuren kun je er één uitkiezen die goed bij een thema past. Daarom ook erg leuk om toe te voegen aan een Thema Sensorische Schattenmandje. En ze passen zo in zo fantastisch bij het thema De Boerderij.

 

 

Ze zijn niet zo zacht en doorschijnend als de Organza Sjaaltjes, omdat ze van katoen zijn. Maar ze hebben wel hele mooie kleuren en patronen om te ontdekken en je kunt er veel leuke activiteiten mee doen!

 

 

Hang ze op, aan een touw of aan een babygym. Laat je baby er naar kijken, beweeg ze heen en weer of leg je baby eronder en laat je baby er mee spelen.

 

Een mobile of baby gym moet niet altijd aanwezig. Je kunt het wel aanbieden als activiteit. Blijf er dus bij als je het aanbiedt en kijk naar je kindje. Haal het weer weg als je kindje het niet meer fijn vindt.

 

 

Knoop ze aan een grote (houten) hoepel. Eventueel samen met andere materialen en leg je baby er in die zo de sjaaltjes kan ontdekken.

 

 

Speel samen met de sjaaltjes. Laat ze vallen. beweeg ze rustig boven je kindje. Leg ze net iets buiten het bereik zodat hij gaat proberen ze te pakken. Of beweeg ze rustig over de grond zodat hij gaat proberen erachteraan te kruipen. Speel spelletjes als kiekeboe met de sjaaltjes.

 

 

Stop de sjaaltjes ergens in zodat je kindje ze eruit kan trekken, zoals deze houten tissue doos. Je kunt ook een garde, vormenstoof of baby bal gebruiken.

 

TIP!
Bestel ook een speelbal, garde, houten tissue doos of houten baby gym of hoepel mee, deze producten vind je hier: https://www.dekliederschuur.nl/webshop/baby-dreumes/sensorische-baby-producten

 

 

Ontdek en leer samen de kleuren. Leg op de sjaals speelgoed in dezelfde kleur. Of laat je kindje er speelgoed bij zoeken.

 

Het is ook heel leuk om een enkel sjaaltje aan een mooie houten bijtring te knopen.

 

 

Baby's ontdekken met hun mond, en er aan even proeven is dan ook niet erg. Je kunt de sjaaltjes van tevoren omspoelen met lauw water. Niet in de wasmachine! Om er zeker van te zijn dat ze niet afgeven. Als je ze vaak met de hand wast zal de kleur echter wel minder worden.

 

De sjaals zijn bedoeld om samen of onder toezicht mee te spelen, niet als sabbel speelgoed. Geef je kind dan hiervoor geschikt speelgoed of een speen.

 

 

Voeg de sjaaltjes toe aan je Sensorische Schattenmandje. Lees hieronder meer over de Sensorische Schattenmandjes.

 

 

In plaats van de materialen in een schattenmandje te doen kun je ze ook in een Schattenkastje doen. In een mandje zie je gelijk wat er inzit. Bij het kastje moeten ze er iets meer moeite voor doen. Namelijk de doosjes 'openmaken' om te kijken wat er in zit. Dit maakt het natuurlijk iets spannender.


Met een schattenkastje prikkel je de natuurlijke nieuwsgierigheid van je kindje met natuurlijke materialen en materialen uit de echte wereld. Je biedt ze een sensoriche ervaring. En je stimuleert het ontdekken en onderzoeken van de wereld om hun heen.

 

Omdat je echte materialen aanbiedt aan jonge kinderen blijf je er altijd bij en hou je toezicht. Je kunt mee spelen, maar gewoon er bij zitten en ze laten ontdekken is ook goed.

 

 

En als ze wat ouder zijn kun je heerlijk met de sjaaltjes dansen op muziek. Helemaal leuk met oudere broertjes en zusjes. Want voor oudere kinderen is het natuurlijk super leuk om met deze sjaaltjes te dansen. Je ziet ook dat ze ze gaan gebruiken in hun spel.

 

Je kunt ze ook nog buiten ophangen aan bijvoorbeeld een grote hoepel. Zodat ze eronder door kunnen lopen of rijden met hun traptractor.

 

Baby's zien in het begin nog erg wazig. Kleuren kunnen ze in het nog niet echt onderscheiden. Contrasterende kleuren als zwart en wit zien ze het best, omdat hier het contrast het hoogst is. Dit heeft daarom sterk hun interesse. De eerste kleur die ze zien is rood. Rood blijft ook vaak een tijd een favoriete kleur voor baby's.

 

Daarom hebben we ook een pakket contrastkleuren met de boeren sjaaltjes, boerderij contrastkaarten, buisjes in contrastkleuren en een bijtring met linten in contrastkleuren gemaakt. Lees hieronder meer over contrastkleuren bij baby's en de baby contrastkaarten.

 

In je haar

 

 

Ook leuk voor in het haar, bijvoorbeeld met Koningsdag.

 

Doe dit spel wel AlTIJD samen of onder toezicht. Laat je baby NOOIT alleen met de sjaaltjes! En blijf de sjaaltjes goed controleren op bijvoorbeeld draadjes zodat deze niet om de vingertjes gaan zitten. Deze kun je gewoon afknippen.

 

De losse baby materialen en complete baby pakketten zijn gebaseerd op de activiteiten die ik doe met kinderen tijdens een Snoezel Uitje in De Kliederschuur. Kinderen van 4 maanden tot 2 jaar komen hier dan onder begeleiding. Daarom is het wenselijk om hier thuis ook SAMEN of onder BEGELEIDING mee te spelen.

 

Bekijk in de link hieronder de verschillende sets met boeren sjaaltjes in de webshop van de Kliederschuur.

 

 

Bekijk ook eens de inspiratie pagina omtrent de Organza Sjaaltjes. Hier staan nog meer leuke speel tips met daarbij passende foto's.

 

 

Heb je geen zin in alle voorbereidingen? Van veel van de bovenstaande activiteiten hebben we leuke pakketjes gemaakt. Deze kun je vinden in de webshop van de Kliederschuur, zie de link hieronder. 

 

 

Wist je dat er ook een Baby Abonnement is!? Dan krijg je iedere maand een Sensorische Baby Pakketje thuis bezorgd. Lees in de link hieronder meer over het Maandelijkse Baby Abonnement.

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, toffe creatieve inspiratie, activiteiten in de schuur en de aller nieuwste blogs, acties en producten in de webshop? Schrijf je dan snel hieronder in voor De Nieuwsbrief van De Kliederschuur. En ontvang een kortingscode voor 10% korting die je kunt gebruiken in de webshop van De Kliederschuur.

 

 

Uiteraard zullen we zodra we nieuwe activiteiten hebben gedaan met de boete sjaaltjes ze hier toevoegen. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

Liefs Monique van De Kliederschuur

 

 

Ben je met een van de activiteiten aan de slag gegaan? We zouden het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.