Training Kliederatelier voor Ouders

Wil je ook graag wat vaker thuis Sensorisch Spel aanbieden? Niet alleen buiten, maar ook binnen als het buiten minder mooi weer is. Weet je niet goed waar te beginnen of zie je op tegen veel 'rommel' in huis? Wat past bij je kind en bij jezelf? Hoe zorg je dat je kinderen thuis tot rust komen en zelfstandig gaan spelen? En hoe creëer je dan die uitdagende omgeving in huis en in je tuin?

Je gaat thuis kijken welk speelgoed je al hebt staan. Waar wordt nog leuk mee gespeeld? Wat past nog bij de ontwikkeling van jouw kind? Welk speelgoed kun je goed combineren met Sensopatisch Spel en welk speelgoed zou je kunnen weglaten, of vervangen door materialen uit de 'echte wereld'? Welke 'echte' materialen heb je al in huis?

We laten je zien hoe je een uitdagende en rustige speelruimte in je huis kunt creëren. En hoe je kunt variëren en opbergen. We laten je zien hoe je de Seizoenen kunt volgen en een Seizoens tafel of hoekje kunt inrichten in huis.

Wij Mirna, Monique en Anneke hebben alle drie dit proces doorlopen met onze eigen kinderen en kunnen je veel voorbeelden en tips geven tijdens onze ontmoetingen. We komen maandelijks bij elkaar en ontmoeten elkaar vier keer hier in de Kliederschuur. Je krijgt materialen en een Kliederboek mee waar je rustig mee aan de slag kunt. Als we na een maand weer bij elkaar komen gaan we dit bespreken.

De eerste keer maken we kennis met elkaar en geven we informatie over Sensopatisch Spel. Je gaat naar huis met een basispakket waarmee je aan de slag kunt. Het basispakket is afgestemd op jouw kind(eren). Na een maand komen we weer bij elkaar. We delen ervaringen uit en gaan het hebben over speelgoed en inrichting van de speelruimtes bij jullie thuis. 

Dan ontmoeten we elkaar hier in de Meivakantie in de Kliederschuur tijdens een Messy Play ochtend waarbij je je kind(eren) mee mag nemen. We gaan goed kijken naar de behoeften van je kind(eren). De vierde en laatste keer gaan we hier dan ook verder op in. Wat zijn de behoefte van je kind? In welke ontwikkelingsfase zit je kind? En hoe begeleid je dit goed?

We beginnen de training in Maart en sluiten hem af voor de Zomervakantie. De bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 13:00 inclusief lunch. De Messy Play ochtend zal waarschijnlijk iets eerder afgelopen zijn, maar is ook inclusief lunch.

Woensdag 23 maart 2022 - Sensopatisch Spel.
Woensdag 4 mei - Messy Play (in de Meivakantie).
Woensdag 1 juni 2022 - Aanbieden van Speelgoed.
Woensdag 6 juli 2022 - Ken je kind.

De kosten zijn €449.99 inclusief een basis pakket t.w.v. €100,00. (Afgestemd op de leeftijd van je kind). We gaan de eerste keer een pilot draaien. Dit gaan we doen voor de aanbieding van €349,99.

In de Agenda van De Kliederschuur kun je een plekje voor deze training reserveren bij woensdag 23 maart. Als dat gelukt is mag je in de Webshop van de Kliederschuur de Training Kliederatelier Ouders bestellen. De training is geldig voor 1 persoon. Ik mail je na bestelling nog wat meer informatie.

Mocht je onverhoopt door bijvoorbeeld ziekte toch niet kunnen komen. Dan gaan we kijken of je deze een keer in een andere groep kunt inhalen. En als de Messy Play in de Meivakantie niet past dan mag je een keer naar een Messy Play ochtend op de vrijdag ochtend komen.