Individuele en Team Training Kliederatelier

De training Kliederatelier is een halfjaar traject waarbij we je gaan inspireren. Want je hebt helemaal geen Kliederschuur nodig om kinderen te laten ontdekken, ervaren en kliederen. De activiteiten van de Kliederschuur kun je heel goed integreren in je dagelijkse routine. Dat gaan we je laten zien en ervaren.

 

De training wordt gegeven door Mirna, Anneke en Monique.
Monique is leerkracht basisonderwijs met specialisatie Vernieuwingsonderwijs en Beeldende Vorming en eigenaresse van De Kliederschuur.
Anneke heeft veel ervaring in de opvang en het werken met de Reggio Emilia aanpak.
Mirna werkt met zorgleerlingen en heeft de opleiding Sensomotorische Integratie gedaan.

 

In een periode van 6 maanden komen er 6 onderwerpen aan bod. Iedere maand
wordt en een nieuw onderwerp besproken. Dit doen we aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes. Maar ook door het zelf ervaren, meekijken en meedenken op locatie en het doorwerken van het Kliederboek.

 

De volgende zes onderwerpen komen aan bod:
1 De meerwaarde van Sensopatisch Spel
2 Creëren van een Creatieve en Uitdagende Leeromgeving
3 Uitdagende materialen uit de 'Echte Wereld'
4 Werken vanuit Seizoenen en Thema's
5 Het opzetten van een Binnen Atelier
6 Het opzetten van een Buiten Atelier

De training begint in de Kliederschuur. Na een kennismaking onder het genot van koffie of thee met wat lekkers volgt de presentatie over Sensopatisch Spel. Deze wordt gegeven door Mirna, Anneke en Monique. In De Kliederschuur ervaar en zie je wat er mogelijk is.
Na deze avond krijg je het eerste deel van het Kliederboek en een compleet basis
pakket mee naar huis, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Het Kliederboek bevat nog eens alle informatie die besproken is. Termen als Loose Parts, Sensory Play en Invitation to Play worden nog eens duidelijk uitgelegd. Daarna volgen er een aantal opdrachten en vragen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Er is een basis pakket voor baby's, onderbouw en middenbouw (bovenbouw komt nog).
De pakketten bevatten onder andere Sensory Bottles, de Kliederdoos, Kliederbak, Kliederspiegel, Kliederbord, Kliederschaal, Draaikunst, het Experimenteer pakket, Schildersezels met bord voor het buiten atelier, basis materiaal voor Sensopatisch Spel, spelen en ontdekken met Loose Parts en een basis pakket voor de Zand en Watertafel.

Zo heb je een enorme hoeveelheid aan kliederactiviteiten bij de hand, waar je gelijk mee aan de slag kunt.
Na de vierde ontmoeting weet je hoe je al deze kliederactiviteiten bij ieder seizoen of thema in kunt zetten.

Na een maand komen Mirna en Anneke voor de eerste keer op locatie. Het Kliederboek word nabesproken waarna een presentatie over nieuwe onderwerp volgt. Dit aan de hand van eigen ervaringen, foto’s, filmpjes, voorbeelden en tekst en uitleg. Ook nemen we met elkaar het nieuwe Kliederboek door, en kan er eventueel gelijk op locatie worden meegekeken naar de mogelijkheden.

Ter afsluiting van de training is er een afsluitende avond in de Kliederschuur met Mirna, Anneke en Monique. We gaan dieper in op hoe je Sensopatisch Spel kunt inzetten bij zorgleerlingen. Je mag hiervoor een praktijkvoorbeeld meenemen die we gaan bespreken.

De kosten voor deze team training op locatie zijn €2.550,00.
Dit bevat 2 avonden van 2 uur in de Kliederschuur en 5 keer een middag van 3 uur op locatie inclusief voor- en nabereiding van 2 uur per keer.
Bij de training moet minimaal 1 basis pakket afgenomen worden. Het basis pakket voor baby's kost €250,00, voor de onderbouw €500,00 en voor de middenbouw ook €500,00.
We focussen ons eerst op de opvang, onderbouw en middenbouw. Na een eerste pilot zullen we ook met een aanbod en basis pakket voor de bovenbouw komen.

Naast deze team training kun je ook een individuele training volgen. Deze is dan niet op locatie, maar 7 keer hier in de Kliederschuur. Wel wordt er van je gevraagd steeds praktijkvoorbeeld en en eventueel foto's en beeldmateriaal mee te nemen, zodat we wel gericht met je mee kunnen kijken.
De kosten voor deze individuele training is €550,00 per persoon. We gaan van start bij minimaal 5 aanmeldingen. Ook bij deze individuele training moet je minimaal 1 basispakket afnemen.

Omdat er veel interesse van ver en vanuit België is willen we deze individuele training ook aanbieden in de vorm van een tweedaagse. Dan komt de hele training in twee dagen aan bod. Hierna kun je natuurlijk met het Kliederboek aan de gang en houden we per mail contact.
Deze tweedaagse gaan we pas organiseren nadat we een eerste pilot hebben gedraaid.
Je mag je natuurlijk alvast aanmelden voor de eerste tweedaagse.
Wat we al wel kunnen vertellen is dat we al wel een hele mooie locatie hebben gevonden waar jullie als groep kunnen overnachten en er samen tijdens de borrel of een fijne wandeling nog eens over kunnen sparren.
https://www.facebook.com/hoevekoningwillem3/

We willen heel graag eerst een pilot teamtraining Kliederatelier en een pilot individuele training Kliederatelier draaien.
Dit gaan we doen voor de aanbieding van €1.750,00 voor de teamtraining en €400,00 voor de individuele training.
Met daarbij de minimale afname van 1 basispakket.
Deze pilots draait Monique (eigenaresse Kliederschuur) in z'n geheel mee.

Bij interesse mag je contact opnemen met Monique: plat_monique@hotmail.com of 0621527729