Sensopatisch Spel met Dino's

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 23:51

Heb jij thuis ook zo'n Dino fan? Bekijk dan snel de onderstaande Sensopathische Spel ideeën met dino's. Ook leuk voor in de zand en watertafel!

Dino eieren
Doe een kleine dino in een (water)ballon, met de staart naar beneden. Vul ze met water en leg ze een nachtje in de diepvries. Dan haal je de ballonnen er weer van af en leg je ze in een bak of schaal. Ik leg er vaak wat houten hamertjes bij, maar spuitjes met warm water of zout is ook erg leuk. 

Tip: In de webshop van de Kliederschuur staat een compleet pakket om thuis met dino eieren te spelen.

Dino erwtjes
Vul de bak met groene erwtjes. Zet er wat bakjes, schepjes en dino's bij. 

Dino's opgraven
Wij hebben van die leuke dino geraamtes. Maar je kunt ook van zoutdeeg of zelfdrogende klei mooie dino fossielen maken. Leg deze in de bak en strooi er schelpenzand, zacht zand of bloem over heen. En leg er wat kwastjes bij. 

Dino fossielen
Neem een stukje zelfdrogende klei. Maak er een bolletjes van, rol het plat en druk de dino er stevig in. Is hij niet goed gelukt, probeer je het gewoon nog een keer. Als hij is opgedroogd kun je hem ook nog mooi verven.

Tip: In de webshop van de Kliederschuur staat een compleet knutselpakket om thuis dino fossielen te maken.

Dino afdrukken maken
Neem een zwarte plaat of zwart papier. Leg de dino er op, zeef dan met een zeefje wat bloem over de dino heen. En haal de dino voorzichtig omhoog.

Dino Slijm
Je kunt hele spannende oobleck slijm maken, maar het kan ook gewoon met scheerschuim. vul de bak met scheerschuim en roer er wat groene verf doorheen. Vinden de kinderen ook heel leuk om zelf te doen. Zet er wat dino's bij.

Dino Modder
Je kunt echte modder in de bak doen. Maar je kunt ook net als bij het slijm ook scheerschuim mengen met bruine verf.

Dino sporen
Dip de dino pootjes in de verf en maak er mooie sporen mee op je papier.

Dino's Wassen
Al die vieze dino's moeten natuurlijk schoon. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook weer een leuke sensopatische spel activiteit van maken. Vul een grote bak met water en lekker ruikende zeep. En leg er allemaal verschillende borsteltjes bij, denk aan een tandenborstel, afwasborstel, nagelborstel. Er staat ook een leuk borstelsetje in de webshop van de Kliederschuur

Kliederbak voor Thuis
In de webshop van de Kliederschuur kun je naast de dino eieren en de dino fossielen ook een Kliederbak voor thuis vinden. Met o.a. de erwtjes, bloem, zeefje en een kwastje.

Zie hieronder waarom kliederspel zo belangrijk is!

Heel veel plezier met de activiteiten!
Liefs Monique van De Kliederschuur


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.